PAO PREVARANT

Lagao da u Zagrebu snima film ‘The Voice‘, ljudima izvlačio novac, pa onda šokirao priznanjem: ‘Sve sam spiskao na kokain‘

Saša Šušnjar (45) trojicu muškaraca je uspio uvjeriti da će se u Zagrebu snimati film

Ilustrativna fotografija

 Imagebroker/bernhard Kreutzer/Imagebroker/Profimedia/Imagebroker/bernhard Kreutzer/imagebroker/profimedia

Stari policijsko-pravosudni znanac Saša Šušnjar (45) rodom iz Rijeke zaradio je još jednu u nizu optužnica tužiteljstva zbog prevara u kojima inicijalno, zahvaljujući lažnim predstavljanjima, bude uvjerljiv, a na kraju, ipak i raskrinkan. Tužiteljstvo mu stavlja na teret da se od 27. travnja do 4. svibnja 2020. godine u Zagrebu neistinito predstavljao kao Sascha Malkovich.

Trojicu muškaraca je uspio uvjeriti da će se u Zagrebu snimati film naziva ‘The Voice‘ i da će za potrebe snimanja biti potreban veći broj tehničkog osoblja, vozača i drugih. Pritom je tu laž dopunio i drugim važnim informacijama da, ako žele posao, moraju otići u Monte Carlo direktno potpisati ugovor, ali da za to trebaju u startu platiti određeni novac.

Pa mu je tako Vladimir M. dao 119 eura, Karlo P. 159 eura i Željko B. 79 eura. Čim je dobio novac prestao se javljati pa je na kraju prijavljen za produljeno kazneno djelo prijevare te tužiteljstvo za njega traži godinu dana zatvora.

Iako se na početku branio šutnjom, prošle godine u policiji je priznao grijeh, svalivši odmah krivnju na ovisnost o drogama.

- Dugogodišnji sam ovisnik i smišljao sam načine kako da dođem do novca. Pa sam kontaktirao Srebrenku M.H. s kojom sam prije 10-ak godina radio na HRT-u jer sam ju htio angažirati kao PR managericu na snimanju filma u Zagrebu dok bi se ugovor potpisivao u Monte Carlu. Preko nje sam tako došao do njezina supruga Vladimira, a pronašao sam zatim još dvije osobe od kojih sam uzeo novac. Ukupno sam pribavio nekoliko tisuća kuna koje sam odmah potrošio na kokain – priznao je višestruko osuđivani kršitelj zakona Šušnjar.

Svi oštećeni redom su naveli da im se Saša prestao javljati čim su mu dali novac, a da su tek naknadno putem društvenih mreža saznali da se ne radi o Sashi Malkovichu već o Saši Šušnjaru.

- Na jednom projektu u Opatiji prije 10 godina sam radila sa Šušnjarom, a sve do zaprimljena njegova e-maila 27. travnja 2020. (s adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. op.a) nisam ga čula. Ponudio mi je posao na jednom projektu, ali moj se suprug više oko toga angažirao te mi je naknadno rekao da od toga neće biti ništa jer da su prevareni, prisjetila se Srebrenka M.H.

Iz emaila koji je zaprimila se iščitava da joj nudi posao PR menadžera za snimanje The Voicea u Zagrebu te da će dobiti dnevnice u visini 880 dolara te honorar od 1250 dolara, uz mogućnost da sa sobom u Monte Carlo besplatno povede jednu osobu.

Iz te elektronske pošte proizlazi i da se za odlazak na potpisivanje ekskluzivnog ugovora u Monte Carlu treba dati predujam od 161 eura za trošak putovanja, a koji bi joj se vratio po dolasku na mondenu rivijeru. Na kraju je sve to bila samo jedna velika ekskluzivna laž.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:06