ALKOHOL I TABLETE

Ksenija (45) iz Zagreba nakon odnosa suprugu (25) izlila rakiju na glavu i prijetila nožem: ‘Kakav je to seks bio?!‘

Žena, inače profesorica s fakultetom, tijekom istrage nije iznosila svoju obranu

Ilustrativna fotografija

 Zvonimir Barišin/Cropix

Prava ponoćna drama dogodila se na području Zagreba lani u studenome. Kako se navodi u optužnici protiv Ksenije (45), ona je nakon spolnog odnosa mužu (25) rekla da je ‘nezadovoljna odnosom, da nije za nju, da je mlad, da se ne može seksati, te je na njega vikala i razbacivala stvari po stanu‘, piše Danica.hr.

‘Potom je izlila rakiju koju je pila iz boce na njegovu glavu, nakon čega je uzela nož te je krenula prema njemu zamahujući nožem. Kad je on u strahu pobjegao, vikala je za njim da se više i ne vraća‘, ističu tužitelji u optužnici.

Na nagovor punice

No, muž se na nagovor punice ipak vratio u stan oko 5 ujutro. Tada mu je supruga rekla da je ‘konj nepismen, da ode u Bosnu, da se ode liječiti na psihijatriju‘. Takvo je ponašanje kod njenog supruga izazvalo osjećaj poniženosti i bespomoćnosti, ističe se u optužnici.

Žena, inače profesorica s fakultetom, tijekom istrage nije iznosila svoju obranu. Rekla je da prihvaća mjeru udaljenja iz zajedničkog stana te će se odmah iseliti i neće kontaktirati s mužem.

Muž je pak u istrazi ispričao kako ga je stalno napadala, ali uvijek bi se na kraju smirila. No, kobne noći u studenome lani, oko ponoći, nakon spolnog odnosa se rasplakala te popila par čaša rakije i tri normabela.

- Rekla mi je da je nezadovoljna odnosom, da ja nisam za nju jer sam mlad i ne mogu se seksati. Vikala je i razbacivala stvari po stanu pa izlila ostatak rakije iz boce meni na glavu, zbog čega sam otišao u drugu sobu ignorirajući je.

Prijetila i bivšem

Kad sam izlazio iz kupaonice, ugledao sam suprugu s nožem u ruci. Krenula je prema meni zamahujući nožem! Uplašio sam se za vlastiti život i pobjegao iz stana kroz prozor. Vikala je za mnom da se više i ne vraćam, svjedočio je prestravljeni suprug.

Protiv Ksenije se trenutno vodi i kazneni postupak zbog prijetnje počinjene na štetu bivšeg, prvog supruga. Zbog toga je žena trebala završiti u istražnom zatvoru, ali tužitelji su procijenili da se ista svrha može postići i udaljenjem iz stana te zabranom približavanja.

Državno odvjetništvo za Kseniju traži godinu dana uvjetnog zatvora jer je ‘teško kršila propise o zaštiti od nasilja u obitelji i time kod člana obitelji izazvala strah za sigurnost te ga dovodila u ponižavajući položaj, čime je počinila kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – nasiljem u obitelji‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:02