KOLO SREĆE SE OKREĆE

Krivotvorila novčanicu od 1000 kn pa otišla kockati, uhvaćeni i njeni pomagači: ‘Tražili su i da im isplate novac‘

Kockanje krivotvorenom novčanicom od 1000 kuna stajalo je uhićenja 32-godišnju žena iz Zagorja, a preko nje došli su i do pomagača

Kasino, Ilustrativna fotografija

 Krumphanzl Michal/Čtk/Profimedia/Krumphanzl Michal/Čtk/Profimedia

Kockanje krivotvorenom novčanicom od 1000 kuna stajalo je uhićenja 32-godišnju ženu iz Zagorja, a istražitelje je preko nje put odveo i do njezinih pomagača u dobi od 39 i 42 godine. Po dovršetku istraživanja policija ih je prijavila za ukupno pet kaznenih djela krivotvorenja novca te su predani pritvorskom nadzorniku.

Klupko sumnje bačeno je 10. listopada oko 12.45 sati u poslovnici igara na sreću u Ulici Andrije Žaje na zagrebačkoj Trešnjevci.

- Iako je znala da se ne radi o originalnoj novčanici, u jedan od aparata za igre na sreću ubacila je novčanicu koju je prethodno krivotvorila, a sve s ciljem protupravnog pribavljanja imovinske koristi. Iako je aparat prihvatio novčanicu kao da je originalna, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi osumnjičenu su spriječili policijski službenici koji su operativnim radom na terenu uočili i uhitili osumnjičenu - kažu iz PU zagrebačke.

Dodaju pritom i da ta novčanica od 1000 kuna nije bila jedina krivotvorina koju je mlada zagorska "kušateljica kola sreće" imala kod sebe.

- Na mjestu događaja dragovoljno je policijskim službenicima tada predala još tri krivotvorene novčanice iste valute i apoena dok su naknadno u njenom domu na području Velikog Trgovišća pronađeni dokazi koji potvrđuju sumnju na kazneno djelo. Sumnja se i da su dvojica osumnjičenih između 28. rujna i 3. listopada, s ciljem protupravnog pribavljanja imovinske koristi, u popodnevnim satima u četiri navrata zajedno došli u poslovnice igara na sreću na području Trešnjevke, Centra te na zaprešićkom području. Potom su, sumnja se, u aparat za igre na sreću ubacili novčanice koje su prethodno krivotvorili, u tri navrata dvije, a u jednom navratu tri novčanice, koje je aparat prihvatio kao da su originalne. Nakon što su na takav način krivotvorene novčanice stavili u optjecaj, odigrali su jednu ili nekoliko igara na sreću - dodali su još iz zagrebačke policije, otkrivši da su osumnjičeni nakon toga od zaposlenika poslovnice igara na sreću zatražili isplatu novca.

Istraživanje se, najavljuju iz PU zagrebačke, u ovom slučaju i dalje nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:48