INCIDENT U DUBRAVI

‘Kralju ćevapa‘ prijeti zatvor, Mercedesom pokušao pregaziti dvojicu muškaraca: ‘E sad ćeš vidjeti!‘

Iz snimke videonadzora je vidljivo kako Rubelj izlazi iz kafića, a za njim izlaze trojica muškaraca...

Ivan Rubelj

 Boris Kovacev/Cropix

Iako negira krivnju zbog nedavnog incidenta u Dubravi, Ivan Rubelj (71) poznatiji kao ‘kralj ćevapa‘ završio je na optužnici zagrebačkog tužiteljstva koje za njega traži sedam mjeseci zatvora jer je doveo u opasnost živote nekoliko osoba. Točnije, Rubelja se tereti da je 29. lipnja ove godine u kafiću Bounty u Dubravi ušao u verbalni sukob s Davorom T. zbog parkirališnog mjesta. Nakon svađe je izašao van i sjeo u Mercedes sprinter, a za njim su izašli Davor, Robert i Richard T. od kojih su mu dvojica stala pred vozilo. Nakon toga je Rubelj ubacio u prvu brzinu pa je prednjim dijelom vozila odgurnuo Richarda koji mu je potom rukom lupio po vjetrobranskom staklu. Zatim je Rubelj krenuo u rikverc nekoliko metara i ponovno naprijed prema muškarcima od kojih je jedan drugoga odgurnuo u stranu kako ih ne bi udario auto. Robert je u tome svemu srećom zadobio samo otvorenu ranu prsta zbog čega je išao na šivanje.

- Nisam kriv. Tog sam dana htio parkirati svoj auto koji mi služi za rad. No, parkirališno mjesto je bilo zauzeto pa sam otišao u kafić do osoba za koje sam znao da je vozilo njihovo. Obratio sam im se pristojno, ali su mi predbacili da taj parking nije moj. Izašao sam van preparkirati auto, ali su trojica njih stala ispred mene. Lagano sam krenuo prema njima kada su mi razbili vjetrobransko staklo i htjeli me izvući iz auta. Krenuo sam unazad pa onda naprijed i skrenuo u prvu uličicu odakle sam nazvao policiju. Nije istina da sam im htio nauditi – rekao je u svoju obranu Rubelj navodeći da mu je zaista žao zbog cjelokupnog događaja.

Policiji je incident dojavila sasvim druga osoba, a iz snimke videonadzora je vidljivo kako Rubelj izlazi iz kafića, a za njim izlaze trojica muškaraca. On sjeda u vozilo, a oni stoje ispred njega. Zatim auto kreće naprijed te nakon dva metra staje i udara jednog od muškaraca koji se potom penje na poklopac motora i udara rukom po vjetrobranskom staklu. Zatim auto kreće u rikverc pa ponovno naprijed, a muškarci se miču s kolnika i izbjegavaju nalet.

Trojica muškaraca su ispričala da je Rubelj ušao u lokal raspitivajući se čija su vozila za njegovom parkingu jer da ih moraju maknuti. No kad su mu odgovorili da ih maknuti neće jer to parkiralište nije njegovo, Rubelj je tada, tvrde oštećeni, rekao pred gostima kafića "sad ćeš vidjeti". A dok je Rubelj bio u vozilu govorio im je, tvrde još, da će se zabiti u njihov auto.

Muškarac, pak, koji je zvao policiju ispričao je između ostaloga i da Rubelj svakodnevno ulazi u verbalne sukobe sa susjedima i gostima kafića jer svojata tuđa parkirališna mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 10:51