PINJUH IZA REŠETAKA

Kontroverzni bivši načelnik Općine Čeminac ostaje u istražnom zatvoru do 27. listopada

USKOK je protiv Pinjuha i još četiri s njim povezane osobe otvorio istragu zbog sumnje da su Općinu oštetili za 426.000 kun

Zlatko Pinjuh

 Vlado Kos/Cropix

Zlatko Pinjuh, bivši načelnik Općine Čeminac još će neko vrijeme provesti u istražnom zatvoru. Točnije sve do 27. listopada kada ističe tromjesečni istražni zatvor kojeg mu je 27. srpnja odredio sudac istrage Županijskog suda u Osijeku, a tu odluku, nakon Pinjuhove žalbe, u srijedu 10. kolovoza potvrdilo je i izvanraspravno vijeće osječkog suda, koje je odbilo Pinjuhovu žalbu.

‘‘Potvrđeno je rješenje suca istrage o produljenju istražnog zatvora za vremensko razdoblje od iduća tri mjeseca, odnosno do 27. listopada 2022., zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela. U odluci je istaknuto da je sudac istrage pravilno utvrdio sve činjenice i dao jasne, argumentirane i dostatne razloge oko postojanja osnovane sumnje za počinjenjem više kaznenih djela za koje se vodi istraga, kao i postojanje iteracijske opasnosti – bojazni da bi boravkom na slobodi okr. Zlatko Pinjuh počinio nova djela, kao i činjenicu da istraga još nije dovršena,‘‘ priopćili su sa Županijskog suda u Osijeku.

Podsjetimo, Pinjuh je u istražnom zatvoru od 29. travnja 2022. godine, a nakon što je USKOK protiv njega i još četiri s njim povezane osobe otvorio istragu zbog sumnje da su Općinu oštetili za 426.000 kuna. Podsjetimo, osim Pinjuha u ovom kaznenom postupku osumnjičeni su i njegovi sinovi Marko i Ivan, nevjenčana supruga Mirta Dorić te ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančica u Čemincu Valentina Lovrić, inače zaručnica sina M. Dorić. Ova istraga naslanja se na već podignutu optužnicu iz prosinca 2020. godine protiv Pinjuha i njegovih sinova Marka i Ivana, kao i predsjednika Općinskog vijeća Čeminca Marija Kralja, te Josipa Crnčana, višeg referenta u Općini i Marka Drmića, direktora općinske tvrtke Komunalno. Drmić je, inače, sin M. Dorić, a Crnčan joj je nećak. Ta optužnica još nije potvrđena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 08:16