NASILJE U ZAGREBU

KLASIČNA SAČEKUŠA NA SAMOBORSKOJ Rođak ubijenog vlasnika noćnih klubova, koji je prvi pronašao izrešetanog kickboxera u Španskom, brutalno pretučen!

 
Ubijeni Stipan Ivić

Ivan T. (57), rođak ubijenoga Stipana Ivića, bivšeg vlasnika noćnih klubova Armus i Elemental, te osoba koja je prva pronašla izrešetanog Ivića u autu u svibnju ove godine u zagrebačkom Španskom, pretučen je u utorak oko 21.30 sati u klasičnoj “sačekuši” na Samoborskoj cesti.

Kako doznajemo, Ivana T. nakon izlaska iz kluba Armus, dok se parkiralištem kretao prema svome autu, napala su dvojica nepoznatih počinitelja od kojih ga je jedan, u neposrednoj blizini vozila, prvo pošpricao suzavcem. Ivan T., nesvjestan onog što ga je snašlo, pokušavao se zaštititi okrećući se licem prema dolje, no tada je na njega, kako doznajemo, nasrnuo još jedan napadač koji ga je tukao drvenom letvom. Nakon iskaljivanja bijesa nepoznate osobe su pobjegle u noć, a policija je pristigla na poprište zasjede.

Pretučeni čovjek kolima Hitne pomoći prevezen je u KB Dubrava gdje su mu utvrđene, na sreću, lakše ozljede, a istražitelji intenzivno pokušavaju razriješiti slučaj koji se vodi kao pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Ujedno, traže se snimke nadzornih kamera na zgradama u okolici kako bi se rekonstruirao bijeg napadača koji su Ivanu T. ovim činom očito poslali jezivu poruku. Pretučeni Ivan T. bratić je majke ubijenoga kickboxera Stipana Ivića, a s Ivićem ga je, osim rodbinskih veza, vezivalo i prijateljstvo, te je Stipanu Iviću i njegovu bratu Ivanu Iviću pomagao i voditi narodnjački klub Elemental.

Upravo su Ivan T. i brat ubijenoga Stipana Ivića bili prve osobe koje su pronašle Stipanovo tijelo nakon što ga je u zasjedi ubio Mirko Marić, inače pjevač narodnjačke glazbe. Ivan T. je policiji ispričao kako je, nakon što je u klubu na videonadzoru vidio kako dolazi Stipan Ivić u svojemu Crysleru, odjednom izvana čuo kako Ivićev auto jako turira, što mu je bilo čudno. Zajedno s Ivicom Ivićem izašao je vani te tada vidio da je na vratima i staklu Cryslera 4-5 rupa od metaka.

Otvorili su vrata, a Stipan je rekao kako ga boli iza uha te je želio izaći, no nisu mu dali jer su vidjeli da je teško ranjen pa su pozvali Hitnu pomoć. Ivić je od zadobivenih rana preminuo devet dana nakon ranjavanja, a Mirko Marić se predao policiji nekoliko sati nakon ranjavanja. Od tada je u pritvoru, a Ivan T. je svjedok u postupku protiv njega. Povod ubojstva još uvijek nije u potpunosti razjašnjen, a Marić je policiji ispričao kako se bojao Ivićevih prijetnji, kao i da je Ivić naručio premlaćivanje njegova bratića Ivka Marića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 18:03