NOVI DETALJI

Kapetan broda koji je pronašao tijelo: ‘Na tenisici mladića je slovo V, isti znak kao i na Matejevoj obući‘

Voda ga je odvukla tamo do stepenica, pa su ga izvukli - rekao je za Telegraf.rs jedan od mornara

Mjesto na kojem je nađeno tijelo i Matej Periš

 Telegraf.rs/Privatna Arhiva/

Mornari koji su ugledali tijelo muškarca u Dunavu, a za koje se sumnja da bi moglo biti tijelo nestalog Splićanina Mateja Periša, za Telegraf.rs rekli su da je tijelo viđeno oko 9.30 sati i da je plutalo pored broda.

- Voda ga je odvukla tamo do stepenica, pa su ga izvukli - rekao je za Telegraf.rs jedan od mornara, dodajući kako smatra da je tijelo bilo "zakačeno" ispod mosta, te da ga je košava (vjetar op.a.) istjerala prema obali.

Kapetan broda Milovan Zelenović, koji je pronašao tijelo mladića u Dunavu kod Ade Huje, rekao je pak za Telegraf.rs sljedeće:

- Šetali smo po palubi i vidjeli kako voda nosi tijelo, da se zaustavlja malo dalje. Vjetar ga je donio, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 ili pola 10 je stigla policija. Tijelo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je provjerio na internetu i vidio da je obučen isto kao Matej Periš. Imao je jednu bijelu tenisicu i crnu majicu, rekao je Zelenović.

- Mladić na sebi ima traperice, jednu tenisicu na kojoj je slovo V koje imaju i tenisice Mateja Periša. Kada sam našao tijelo, djelovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga tenisica je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vjetar puhao pa je ovdje donio tijelo. Ja sam zvao policiju u 9: 10. Dao sam izjavu u policiji, ispričao je kapetan Zelenović.

Matejev otac Nenad Periš za Telegraf je pak ranije rekao da se odjeća nađena na tijelu se poklapa garderobom koju je mladić iz Splita nosio u trenutku nestanka u Beogradu, u noći 30. na 31. prosinca 2021. godine.

- Mora se još usporediti DNK, ali po odjeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja obitelj. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd, rekao je Nenad Periš.

Podsjetimo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. prosinca prošle godine kada je istrčao iz beogradskog noćnog kluba "Gotik" gdje je bio u provodu s prijateljima i od tada mu se gubi svaki trag.

Potragu su pratila brojna nagađanja, pretpostavke i tvrdnje, ali je u međuvremenu MUP Srbije pregledom snimki sa svih nadzornih kamera i na temelju raspoloživih informacija napravio potpunu rekonstrukciju njegova kretanja po izlasku iz kluba, o čemu je detaljno izviješten i MUP RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:36