POTRAGA ZA MATEJEM

Izvor u policiji za Jutarnji: ‘Dosta toga nas upućuje na to da češljamo baš Veliki ratni otok‘

Nenad Periš: ‘Kako je otok naplavljen, neki dijelovi nisu dostupni za pješake, što je vrlo važno za pse koji sudjeluju u potrazi‘

Matej Periš i pripadnici MUP-a Srbije koji pretražuju Veliki ratni otok

 MUP Srbije

Nakon što se MUP Srbije oglasio priopćenjem te objavio fotografije kako pripadnici Policijske brigade, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama i Uprave kriminalističke policije pretražuju Veliki ratni otok Jutarnji list je od izvora u policiji dobio informaciju da se to poduzelo jer su se stekli vremenski uvjeti i jer dosta toga upućuje policiju da pretražuje to područje.

- Jučer i danas pretraživan je Veliki ratni otok, a kako je naplavljen, neki dijelovi otoka nisu dostupni za pješake, što je vrlo važno za pse koji sudjeluju u potrazi, a ona će se nastaviti i dalje. Važno je da se provjere i potrage nastavljaju - odgovorio nam je u 17:40 Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

Podsjećamo da je i nakon nekoliko prvih dana potrage, a posebno od 4. siječnja, policija pretraživala obalni dio ratnog otoka i s potražnim psima koji mogu osjetiti individualni trag mirisa nestale osobe. Međutim, tada ta potraga nije dala rezultata. Srbijanska policija je i nakon rekonstrukcije kretanja Mateja Periša nakon napuštanja kluba "Gotik" na Beton hali, gdje je bio u noćnom provodu sa šestoricom svojih prijatelja, navela da je signal Matejeva mobitela također lociran u zoni Velikog ratnog otoka kojeg su pretraživali, a oko kojeg još od početka potrage patroliraju plovila riječne policije i žandarmerije.

Vidljivo angažiranje velikog broja policajaca u odori, civilu, ali i potražnih pasa možda naslućuje da policija ima neki konkretan trag s kojim još ne želi izaći u javnost, a možda i naglasiti da bez obzira na protek vremena se intenzitet potrage ne smanjuje.

Bez obzira koliko ovaj dio ipak bio u urbanom dijelu, mjestimično je obala prilično nepristupačna, zaklonjena raslinjem, zbog čega je policija čak nalagala vlasnicima brodica i splavi da raščiste područje oko tih objekata kako bi se olakšala potraga.

Hoće li već ova večer i noć donijeti neki konkretan rezultat u potrazi ili slijedi još jedan neizvjestan dan potrage za nestalim 27-godišnjim Matejom Perišem, znat ćemo u narednim satima.

Ovako veliko angažiranje policijskih snaga sasvim sigurno nije uslijedilo bez plana kojeg provodi beogradska policija i koja tijekom dosadašnje potrage surađuje s kolegama iz Hrvatske, ali i policijama susjednih država. Nažalost u prethodna dva dana potraga nije dala rezultate, ali policija će i dalje pretraživati taj teren jer neke operativne pretpostavke ukazuju da je to područje koje treba detaljno pretražiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:44