NESREĆA U MEĐIMURJU

Izvlačili ih vatrogasci: Pijani vozač se zabio u drugi auto koji je završio u jarku, obojica završila u bolnici

Protiv 43-godišnjeg krivca nesreće slijedi prekršajni postupak i novčana kazna od 1610 eura

Nesreća u Međimurju

 PU MEĐIMURSKA

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila između međimurske Sivice i Novog Sela Rok u subotu prijepodne dva su vozača lakše ozlijeđena, a mlađeg će po otpuštanju s liječenja čekati i prekršajna prijava i novčana sankcija.

I dok se 72-godišnji vozač automobila njemačkih oznaka oporavlja u čakovečkoj bolnici jer je zadobio lakše ozljede, policija se pozabavila 43-godišnjim muškarcem s područja općine Podturen koji je pijan tog kobnog 30. prosinca oko 10 sati sjeo za upravljač svog automobila. U krvi mu je izmjereno 2,18 promila, a nesreću je skrivio, kako je pokazao očevid, jer se nije kretao sredinom obilježene prometne trake.

- Zbog toga je na ravnom dijelu ceste ispred vrha prijevoja, vozilom djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je vozilom udario u osobni automobil njemačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 72-godišnjak s područja općine Podturen. Uslijed udara vozilo koje je prouzročilo prometnu nesreću se zaokrenulo na kolniku, dok je drugi osobni automobil sišao izvan kolnika u cestovni jarak i višestruko se prevrnuo. Na mjesto događaja izašli su i pripadnici JVP Čakovec i DVD Novo Selo Rok koji su izvlačili vozače iz vozila, kažu iz PU međimurske koja će protiv 43-godišnjaka pokrenuti prekršajni postupak, a kazna za to, napominju, iznosi 1610 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:59