BUKTINJA U ZAGREBU

Izgorio je poznati noćni klub Mint!

Mint je bio omiljena zagrebačka destinacija za noćni provod, poznat po cabaret večerima

Mint

 /Cropix

Pod nerazjašnjenim okolnostima noćas došlo je do požara u poznatom zagrebačkom klubu Mint u Ulici Florijana Andrašeca na Trešnjevci gdje je izgorio veći dio inventara.

Kako doznajemo, dojavu o buktinji zagrebački vatrogasci i policija dobili su oko 3 sata.

image

Buktinja u Mintu

image

Mint

/Ronald Goršić/cropix

- Vidi se veliki plamen kod Cibone. Ne znam točnu adresu - glasila je otprilike dojava nekoliko minuta poslije tri sata iza ponoći.

Zagrebački vatrogasci odmah su se odazvali na intervenciju te locirali točno mjesto buktinje u 3.14 sati. Dim i vatra na veliko su već "gazili" više prostorija kluba.

image
Ronald Goršić/CROPIX
image
Ronald Goršić/CROPIX
image
Ronald Goršić/CROPIX
image
Ronald Goršić/CROPIX

Prema prvim informacijama s mjesta događaja požarom je zahvaćena prostorija površine 20 x 15 metara i prepune masivnih fotelja. Ostale prostorije na objektu je bio ispunio dim, međutim, bile su zaključane kao i one na katu pa se vatra nije proširila.

Ukupno 14 vatrogasaca na terenu detaljno je, nakon što je požar lokaliziran, češljalo objekt s obzirom na to da su zidovi Minta obloženi drvetom, spužvom i tkaninom. Do pet sati otprilike trajala je intervencija.

Inače, Mint klub je prepun videonadzornih kamera, kako iznutra tako i izvana pa nije za isključiti i da će one dosta pomoći policiji u rješavanju slučaja.

A s odmakom od nekoliko sati kad se stvore uvjeti za očevid policija će započeti s očevidom kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do buktinje odnosno je li u pitanju kvar na instalacijama, zaboravljeni opušak ili, možda neki drugi ljudski faktor izazvan namjerno. Šteta još nije utvrđena no procjenjuje se većom.

image
Ronald Goršić/CROPIX
image
Ronald Goršić/CROPIX
image
Ronald Goršić/CROPIX
image
Ronald Goršić/CROPIX
image
Ronald Goršić/CROPIX

Klub poduzetnika Kristijana Babića otvoren je krajem 2019. godine, a bio je omiljena zagrebačka destinacija za noćni provod, poznat po cabaret večerima.

Inače, Mint je krajem rujna, nakon ljetne stanke, trebao ponovno otvoriti svoja vrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:56