VREBALI SLAVNE

Italija bruji o pljačkama superzvijezda, policiju trag odveo do Hrvata. Pali su zbog jedne kapi krvi...

Glavni akteri provala ‘teških‘ više od pola milijuna eura su Hrvati Andrea B. (21) i Renato M. (26)

Hrvati su u Italiji izveli seriju provala

 Talijanska policija

Zahvaljujući jednoj kapljici krvi na kutijici za nakit koju je prilikom provale u luksuzni dom nogometaša Monze Stefana Sensija provalnik ostavio za sobom 22. prosinca 2021. godine, talijanska policija riješila je seriju provala kojom je unesen nemir u domove bogatih i slavnih. Glavni akteri provala "teških" više od pola milijuna eura su, kako je otkrila policija, dvojica Hrvata, Andrea B. (21) i Renato M. (26), koji su pokazali zavidne akrobatske vještine prilikom svojih lopovskih aktivnosti.

Kriminalisti su otkrili da je dvojac od listopada 2021. pa do veljače ove godine intenzivno vrebao razna događanja po Milanu na kojima se pojavljivala elita, a pomno su pratili i profile na društvenim mrežama koje su VIP-ovci redovito ažurirali. I tko zna koliko bi dugo još banda slobodno provaljivala po stanovima i vilama bogataša da Renato M. tijekom jedne akcije nije prokrvario i za sobom ostavio trag koji je već bio u policijskim bazama.

U domove su se lopovi iz Hrvatske penjali savladavajući visine, pridržavajući se o izbočine fasada iz 19. stoljeća ili balkone. Zatim su radili temeljite čistke, ispreturavši apsolutno svaki njihov centimetar. Među odabranim metama su se tako našla dvojica poznatih nogometaša talijanskih klubova - Hakan Calhanoglu iz Intera te Stefano Sensi iz Monze, a rado su obišli i dom poznate talijanske influencerice Chiare Biasi, koja je pretrpjela najveću štetu.

image

Hakan Calhanoglu

Isabella BONOTTO/AFP

Prema pisanju talijanskih medija, policija je za lopovima tragala gotovo godinu dana. Nakon što su jedan DNA povezali s Renatom, zaputili su se u nomadsko naselje. No nisu ih odmah tamo pronašli, već su dobili informaciju da je dvojac u Hrvatskoj. S odmakom vremena policija im je ipak priredila doček te su u pretresima kod njih zaplijenili ukradene satove, nakit i torbe.

Tako su, kako su otkrili istražitelji, uočili da je influencerica Chiara Biasi 17. listopada oko 22 sata izašla iz svoga doma s prijateljima. Izlazak je najavila i na društvenim mrežama. Bila je to dvostruka potvrda da je njezin dom prazan i spreman za posjet nenadanih gostiju. Iz njega su lopovi odnijeli oko 200.000 eura vrijedne predmete (pet satova - Rolex i Patek Philippe te prsten od 50.000 eura).

"Mlađi, mršavi muškarac prije nego što se popeo do njezina stana ispred zgrade se preobuo, na leđa si je stavio ruksak, a na lice kiruršku masku", stoji u opisu lopovske akcije koju je snimio videonadzor na zgradi preko puta. Nakon provalničke krađe muškarac se spustio na isti način po fasadi te se vidi kako se udaljuje niz ulicu i ulazi u vozilo koje je potom pronađeno na parkiralištu Baranzatea.

Istu "čast" što se tiče posjeta nepoznatih gostiju imala su i dvojica nogometaša. Sensi je lanjskog 22. prosinca ostao bez sata Patek Philippe od 70.000 eura, vjenčanog zlatnog prstena s dijamantom na kojem je bio ugraviran datum vjenčanja, a ukradene su i ženine skupocjene torbe i nakit. Dok je, pak, Calhanoglu 5. veljače ove godine trčao nogometnim stadionom tijekom derbija u kojem je Milan odnio pobjedu, lopovi su se okomili i na njegov milanski dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:21