‘ZABRINUT ZA ŽIVOT‘

Imamo nove detalje o prijetnjama Bernardu Kaiću, cijeli slučaj komentirala nam je policija

Iz policije kažu da im se Kaić radi toga nije obratio već su oni nakon svega uputili poziv njemu

Bernard Kaić

 Željko Puhovski/Cropix

Nakon što je medije jučer preplavila vijest koju je u utorak navečer na Facebooku objavio Bernard Kaić, poznati specijalist epidemiologije te voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ, a u kojoj prenosi uznemirujuće prijetnje koje prima već neko vrijeme, upitali smo PU zagrebačku za isto te je li možda otkriven počinitelj.

Iz policije kažu da im se Kaić radi toga nije obratio već su oni nakon svega uputili poziv njemu.

- Policijska uprava zagrebačka nije zaprimila prijavu za navedeno, a nakon saznanja prikupljenih temeljem javno dostupnih izvora, policijski su službenici stupili u kontakt s osobom te je ona odbila podnijeti prijedlog za kazneni progon - kažu za Jutarnji list iz zagrebačke policije.

A riječ je o Kaićevu statusu koji prenosimo opet u cijelosti, a na originalnoj objavi na Facebooku se vide identiteti, možda lažni možda pravi, osobe koja mu ih upućuje. I ta osoba nije jedina u svom neprimjerenom izražavanju.

"Doista sam zabrinut. Za svoj život i sigurnost i za život i sigurnost svojih bližnjih. Donekle sam razumio opsjednutost mojim izjavama vezanima u moju struku od osobe koja ne razumije ništa od toga pa svako malo komentira u negativnom svjetlu sve što sam izjavio u bilo kojem mediju.

Međutim, kad ta opsjednutost dosegne razinu da krene komentirati moj izgled (niže je screenshot takve nedavne objave), to je već znak bolesne opsjednutosti i gubitka svake kritičnosti prema vlastitim postupcima.

A zašto sam zabrinut? Zbog toga što ta bolesno opsjednuta osoba ima znatan društveni utjecaj, kako formalan, tako i neformalan. Neformalan se utjecaj očituje u broju i vrsti komentara koje dotični isprovocira svojim objavama i rado ih zadržava na svojoj Fb stranici, poput ovoga koji sam stavio niže kao screenshot. Drugi razlog moje zabrinutosti je što ta bolesno opsjednuta osoba ima jako puno novaca.

Zamislite da Vas na patološki opsjednut način prati osoba koja ima jako puno novaca i velik utjecaj na hrpetinu idiota od kojih neki samo čekaju povod da vam zažele smrt i požele seksualno se iživljavati na kćerima, ženi i majci (i nimalo se ne ustručavaju to javno napisati). Biste li se zabrinuli?

Nadam se da preuveličavam ozbiljnost situacije, ali neka bude javno dostupno da me je strah kada vidim da je utjecajna osoba koja ima puno novaca i totalne idiote koji podržavaju tu osobi u tom krugu mržnje i bijesa, patološki fiksirana na mene.

Važno mi je da ova objava bude javna ako se nekakvo zlo dogodi meni ili mojima bližnjima (naime, ta je bolesno opsjednuta osoba objavljivala i slike člana moje obitelji)."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:39