ŽRTVA PREVARE

Hrvatica (56) mislila da razgovara s kolegom iz škole. Sažalila se nad njim, a on je ‘olakšao‘ za 50.000 eura...

Vukovarska policija je priopćila da su u petak zaprimili kaznenu prijavu 56-godišnjakinje koja se smatra žrtvom prevare

Policija (ilustracija)

 Cropix/

Prevaranti ne prestaju vrebati žrtve. Uvjerila se u to 56-godišnja žena s područja PU vukovarsko-srijemske koja je bila uvjerena da u virtualnom svijetu unazad pola godine, razgovara s kolegom iz osnovne škole. Na kraju je to bio varalica koji ju je olakšao za preko 50 tisuća eura!

Naime, vukovarska policija je priopćila da su u petak zaprimili kaznenu prijavu 56-godišnjakinje koja se smatra žrtvom prevare.

Pritom je oštećena policiji opisala da je u svibnju ove godine putem društene mreže stupila u kontakt s muškarcem za kojeg je mislila da se radi o kolegi iz škole.

Tijekom dopisivanja i razmjena informacija, ona se sažalila nad njegovom teškom financijskom situacijom te mu je, kad je od nje zatražio da mu novčano pomogne, od lipnja do prosinca u nekoliko navrata na različite bankovne račune uplatila više desetaka tisuća eura.

- Nakon toga osoba je prekinula komunikaciju, a 56-godišnjakinja je shvatila da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja prijevare protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu - kažu iz PU vukovarsko-srijemske.

Pritom policija podsjeća građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža.

- Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac. Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192 - apeliraju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:56