ZASEBNI SLUČAJEVI

Grčki odvjetnik: ‘Na nožu nisu pronađeni DNK tragovi uhićenih Boysa‘

Iz Grčke dolaze vijesti da na nožu nisu pronađeni DNK tragovi privedenih hrvatskih navijača

Privođenje navijača

 Ronald Gorsic/Cropix

Ni zagrebački, niti velikogorički Županijski sud danas nisu u dva zasebna slučaja donijeli odluke o predaji dvojice traženih BBB-a Grčkoj, svakog zbog svojih razloga.

Najprije je jutros velikogorički sud odlučio privremeno prekinuti postupak protiv Benjamina S., jer je otkriveno kako se protiv njega u Hrvatskoj trenutačno vodi čak pet kaznenih postupaka, pa se s izručenjem treba zastati dok se ti postupci ne riješe. Također, Benjaminu S. danas je ukinut i ekstradicijski pritvor, u kojemu se nalazio od uhićenja prije dva tjedna.

Na zagrebačkome, pak, Županijskome sudu, gdje se poslijepodne odlučivalo o predaji Filipa Ž., drugoga od ukupno 11 navijača koje Grčka traži, sud je, kao i u jednom ranijem postupku, zaključio da je grčki Europski uhidbeni nalog - nepotpun.

Od Grčke je zbog toga zatraženo da se nalog upotpuni. Iz te zemlje, pak, gdje se u zatvorima nalazi stotinjak BBB-a koji su uhićeni nakon nereda u Ateni u kolovozu, dolaze vijesti kako je DNK vještačenje pokazalo da je ubijeni grčki navijač Michalis Katsouris imao nož koji je pronađen pored mjesta gdje je ubijen. Naime, na nožu su pronađeni njegovi DNK tragovi, dok tragovi uhićenih BBB-a nisu pronađeni. Te informacije je hrvatskim medijima iznio odvjetnik hrvatskih navijača Athanasios Kaymenakis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 10:41