GAŠENJE U TIJEKU

Gori dom za psihički bolesne odrasle osobe u Zagorju, korisnici evakuirani, vatrogasci na terenu

Požar je izbio u podrumu zgrade, a svih 270 korisnika evakuirano je na vrijeme te nitko nije zatražio liječničku pomoć

vatrogasci (ilustracija)

 Paun Paunovic/Cropix

U Ivaniću Desinićkom izbio je požar u Domu za psihički odrasle osobe Bidružica.

Kako je Jutarnjem listu potvrdio zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Marijan Lovrenčić, požar je buknuo u podrumu zgrade, a na terenu su DVD Desinić, ZJVP Zabok i ispostava Klanjec, s ukupno petnaest vatrogasaca.

- Svi korisnici i osoblje su evakuirani. Požar je trenutno lokaliziran ali akcija je i dalje u tijeku. zasad nitko nije zatražio liječničku pomoć ali ćemo detaljno pregledati objekt kako bi bili sigurno da nitko nije ostao unutra. No, zasad nema ozlijeđenih - rekao nam je Lovrenčić ističući kako su zagorski vatrogasci brzom reakcijom požar u kratkom vremenu stavili pod kontrolu.

Uzrok požara bit će poznat nakon provednog očevida, a na terenu je uz vatrogasce i policija.

Kako nam je rekao ravnatelj doma Božo Brundić, u tri objekta kompleksa Bidružica boravi 270 korisnika, a o njima brinu 122 zaposlenika. Svi su korisnici u trenutku izbijanja požara bili na ručku.

- Požar je izbio nešto prije 13 sati, u objektu kojeg zovemo "dvorac". Unutra se nalaze naše radionice za krojenje i pletenje košara od šiblja. U trenutku izbijanja nitko od korisnika nije bio unutra. Tko zna koliko je vatra tinjala dok ju nismo primijetili, a to se dogodilo tek kada smo primijetili da se širi dim. Kako se objekt nalazi uz zgradu u kojoj stanuju korisnici, odmah smo ih sve evakuirali, radi dima. Srećom sve je dobro prošlo, a sada kad su vatrogasci završili s gašenjem policija će istražiti što je dovelo do plamena - kazao nam je Brundić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:59