UHODANA EKIPA

Godinama krali i prodavali stanove mrtvih: Među njima i bivši muž pjevačice, policajac...

USKOK je podignuo optužnicu protiv 26 okrivljenika. Šteta je milijunska

Mario Poljak

 Vlado Kos/Cropix/Cropix

Nakon jednoipolgodišnje istrage USKOK je podignuo optužnicu protiv 26 okrivljenika koje tereti da su na prevaru od studenog 2019. do travnja 2022. na području Zagreba otuđili niz stanova preminulih osoba, oštetivši nasljednike vlasnika tih stanova za oko 2,37 milijuna eura.

"Okrivljenici bi najprije pribavili podatke o preminulim osobama čije nasljedstvo nije raspodijeljeno", objavio je USKOK.

"Pronalazili su treće osobe koje su na temelju povjerenja u zemljišne knjige kupovale tako stečene nekretnine bez znanja o njihovom prethodnom nezakonitom stjecanju", opisao je USKOK kriminalnu operaciju.

Istraga je započela u travnju prošle godine, nakon serije uhićenja u kojima su pali navodni organizator skupine Krešo Matić, ranije osuđen na zatvorsku kaznu zbog slične stvari.

Osim Matića, neslužbeno, na optužnici je i bivši suprug pjevačice Zorice Andrijašević Donne te bivši vlasnik Hard Rock Caffea, Davor Biško, ranije osuđen zbog izvlačenja novca iz svoje tvrtke, zatim Dražen Mikulić, kojemu se već sudi zbog pokušaja preuzimanja nasljedstva književnika Paje Kanižaja, a tu je i zagrebački odvjetnik Mario Poljak, branitelj MUP-ovog informatičara Franje Varge iz afere SMS, ali i jedan policajac iz 7. PP jer je za 200 eura Mikuliću dostavljao podatke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:04