PRIVEDENA ČETVORICA

Gađali mu kuću molotovljevim koktelima, palili dvorište i krov, prijetili smrću i iznuđivali novac

Iz Policijske uprave primorsko-goranske kažu kako materijalna šteta još uvijek nije utvrđena

Ilustrativna fotografija

 Matija Djanjesic/CROPIX

Riječka policija riješila je slučaj bacanja molotovljevih koktela na dom 40-godišnjaka na širem riječkom području, kao i dvostruki palež dvorišta te obiteljske kuće.

Sva tri događaja i policijske intervencije bile su tijekom kolovoza, rujna i studenoga, a nakon iscrpnog kriminalističkog istraživanja, riječki kriminalisti priveli su ruci pravde četvoricu muškaraca starih između 24 i 37 godina. U konačnici su 24-godišnjak, dvojica 29-godišnjaka te 37-godišnjak kazneno prijavljeni za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom te iznudu.

Točnije, dvojicu vršnjaka kriminalisti sumnjiče da su se sredinom studenoga ove godine dovezli osobnim vozilom bez registarskih oznaka do ciljane obiteljske kuće. Na pročelje su bacili staklene boce ispunjene zapaljivom tekućinom.

- Uslijed udara boca nastupila su oštećenja na fasadi navedene kuće u vlasništvu 40-godišnjeg hrvatskog državljanina, a do pojave otvorenog plamena nije došlo. Također, osumnjičene se sumnjiči i da su tijekom kolovoza i rujna ove godine u dva navrata zapaljivom tekućinom polili dio dvorišta te zapalili krovište i bočni zid garaže iste obiteljske kuće - kažu iz PU primorsko-goranske, navodeći da materijalna šteta još uvijek nije utvrđena.

Istražitelji su još otkrili i da su najmlađi i najstariji osumnjičeni od travnja 2022. pa do studenoga ove godine učestalo slali poruke i zvali 40-godišnjaka tražeći od njega uplate raznih novčanih iznosa. Pritom su njemu i njemu bliskim osobama upućivali prijetnje. I dok su potonji kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu, dvojica 29-godišnjaka su po dovršetku istraživanja predana pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:21