NIZ PREVARA

Dvojica prevaranata ‘olakšali‘ lakovjerne Zagrepčane za 350 tisuća eura, od toga su si kupovali skupocjene stvari

Policija je izvijestila da je kazneno prijavila i pritvorila dvojicu muškaraca u dobi od 31 i 36 godina

Ilustracija

 Sasa Buric/Cropix

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu prevaranata osumnjičenih da su ‘zaradili‘ preko 350.000 eura od lakovjernih ulagača koji su im povjerovali da će njihov novac oploditi na međunarodnom tržištu kapitala.

Policija je izvijestila da je kazneno prijavila i pritvorila dvojicu muškaraca u dobi od 31 i 36 godina koji su nizom prijevara počinili štetu od 350.240 eura od početka 2020 do rujna ove godine.

Osumnjičeni su, navode u priopćenju, lažnim prikazivanjem činjenica doveli oštećene u zabludu na način da su im lažno predočili da će im 31-godišnjak pružiti usluge investiranja pri kupnji i prodaji robe na tržištu kapitala, iako su znali da nema registriranu djelatnost posredovanja i pružanja investicijskih usluga niti za skrbničku uslugu.

Ulagači su s prevarantskim dvojcem sklapali ugovore o pružanju konzultantskih usluga i davali im veće iznose novca. Oni bi im isprva prikazivali da njihova ulaganja ostvaruju dobit, u nekim su slučajevima ulagačima i davali dio novca, da bi im se naknadno prestali javljati i izbjegavali povrat novca.

U policiji kažu da su u pretragama domova i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste kao i njihovih automobila pronađeni razni mobilni uređaji, prijenosna računala, skupocjene torbice, nakit te veći broj skupocjenih kubanskih cigareta za koje sumnjaju da su kupljeni novcem pribavljenim od prijevara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:04