VELIKI ULOV

Dvojac dilao drogu po Splitu: Policija zaplijenila 51 kg trave, 13 kg hašiša, pištolj i veliku svotu novaca

Policija vjeruje da je 33-godišnjak nabavljao veću količinu droge

Zaplijenjena roba

 MUP

Oko 51 kilogram marihuane, 13 kilograma hašiša, 300 grama kokaina, jedan pištolj i više komada streljiva te dva mobitela i 36.200 eura zarađenih preprodajom opijata "ulov" je djelatnika splitskog PNUSKOK-a nakon što su pred lice pravde doveli dvojicu dilera starih 34 i 23 godine. Po dovršetku istraživanja prijavljeni su za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a kriminalistu su otkrili da su od neutvrđenog vremena pa do travnja ove godine nabavljali, skladištili, prevozili i preprodavali marihuanu, hašiš i kokain.

Točnije 33-godišnjak je, uvjerena je policija, nabavljao veću količinu gore navedene droge koju je potom zajedno sa 23-godišnjakom skrivao u za to ranije pripremljenim prostorima na određenim adresama, a na kojima su drogu dalje vagali i pakirali za daljnju distribuciju.

- Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda provedena je pretraga prostora na više adresa na području Splita, a koje su koristili osumnjičeni. U pretresima je pronađeno i oduzeto više od: 51 kilogram marihuane, 13 kilograma hašiša, 300 grama kokaina, jedan pištolj, više komada streljiva, dva mobitela i 36.200,00 eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je policija protiv njih, otkrivaju iz Ravnateljstva policije, podnijela kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

image
MUP
image
MUP
image
MUP
image
MUP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:37