OBJE SU UHIĆENE

Dvije dugoreške ucjenjivačice upale u klopku: ‘Halo, uplati lovu ili ćemo sve o tebi objaviti na Fejsu!‘

Sumnje se da su 33-godišnjakinja i 52-godišnjakinja ženi prijetile objavom kompromitirajućeg materijala na društvenim mrežama

Ilustrativna fotografija

 Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

Zbog sumnje da su pokušale iznuditi 37-godišnjakinju, ucjenujući je objavom kompromitirajućeg materijala na društvenim mrežama, karlovačka policija je uhitila dvije žene, jednu u dobi od 33, a drugu staru 52 godine.

- Sumnja se da su osumnjičene, prema unaprijed stvorenoj nakani, za cilj imale pribavljanje protupravne imovinske koristi. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičene putem mobitela kontaktirale 37-godišnjakinju te su pokušale iznuditi određeni novčani iznos pod prijetnjom objavljivanja za nju kompromitirajućeg materijala na društvenim mrežama. Nakon nekoliko dana, osumnjičene su joj se ponovo javile te navele lokaciju i vrijeme primopredaje novca - kažu u PU karlovačkoj.

No, za primopredaju su očito znali i u policiji, te su ženama koje su došle pokupiti plijen pripremili zasjedu. Dogodilo se to prošle subote u noćnim satima na području Duge Rese.

- Policijski službenici uhitili su osumnjičene zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela. Temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu izvršena je pretraga vozila koji su koristile te je kod 33-godišnjakinje pronađeno oružje koje je zakonito posjedovala - navode u policiji.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude, protiv osumnjičenih će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava dok će protiv 33-godišnjakinje biti podnesen i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:14