SNIMKA ZLOČINA U ZAGREBU

Dramatičan video pljačke: Pištolj uperili u blagajnicu, ali i u uznemirenu umirovljenicu

Drugi lopov sve to nadgleda i čuva stražu. U to vrijeme neočekivano u trgovinu ulazi još jedna osoba

Snimka pljačke u Zagrebu

 Jutarnji list

Prepoznajete li glavne aktere ovog zagrebačkog krimi-video uratka? Dojavite policiji.

Mladi "glumci" s druge strane zakona i trenutno još uvijek bezimeni, bacili su se na posao 30. kolovoza ove godine oko 13 sati. Prema scenariju u vlastitoj režiji, neko su vrijeme vrebali ulaz u jednu trgovinu prehrambenim proizvodima na zagrebačkom Vrbiku. Kad su zaključili da je u njoj ostao neznatan broj kupaca, a samim time i svjedoka onoga što su planirali učiniti, prešli su kolnik Ulice Lavoslava Ružičke.

Na licima su imali medicinske maske. I odjevna kombinacija im je bila sličnog ukusa, a na glavama je jedan imao šiltericu, dok drugi kapicu za plažu.

Prvi s kapicom došao je do vrata trgovine. Vidjevši da je doista tek jedna osoba unutra, i to umirovljenica koja je taman plaćala robu na blagajni, širi obje ruke poput ptice očito dajući znak kolegi da mu se pridruži i da razbojnička akcija može krenuti.

Potom dolazi direktno do blagajnice, a kao što se može vidjeti na videonadzoru, iz okopojasne torbice vadi pištolj koji u nju upire i traži novac. Pištolj okreće na trenutak i prema uznemirenoj umirovljenici, valjda joj govoreći da šuti i da se smiri.

Drugi lopov sve to nadgleda poput inspektora, čuva stražu i usput kao da požuruje kolegu i pritom nervozno rukama moli da akcija upali. U to vrijeme neočekivano u trgovinu ulazi jedna osoba no ista odlazi s desne strane, a nedugo zatim iz drugog dijela trgovine pojavljuje se jedna gospođa koja, čim uočava pljačku, odmah se okreće i nestaje iza polica.

Prošla je već minuta koliko su se zadržali u trgovini, nakon čega se lopovi s plijenom od nešto više od 5000 kuna odšetali u nepoznatom pravcu.

Policija je iz trgovine izuzela snimke videonadzora i za razbojnicima intenzivno traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:57