OPASNI DALEKOVOD

Drama u Kutini: Dječaka na sanjkanju teško opekla struja, bori se za život

 Vlado Kos/CROPIX

KUTINA - U petak oko 16 sati u Domu zdravlja u Kutini pružena je liječnička pomoć 15-godišnjem dječaku iz Kutine s teškim opeklinama. Stradali dječak prebačen je u Traumatološku bolnicu u Zagrebu gdje su mu opekline okvalificirane kao opasne po život.

U Kutini doznajemo da se nesreća dogodila u predsjelu Krč, gdje su se djeca sanjkala u blizini i ispod dalekovoda.

Susjedima nije jasno što se dogodilo, je li stradali dječak dirao stup dalekovoda, da li je pukla žica, ili se spustila do zemlje, te zbog čega se o događaju šutjelo tri dana.

U sisačkoj policijskoj upravi doznajemo da je Policijska postaja u Kutini u petak poslije 16 sati primila dojavu da je u kutinskom domu zdravlja pružena pomoć teško stradalom dječaku iz Kutine, koji ima opekline opasne po život. Policajci su zajedno s djelatnicima HEP-a izašli na mjesto događaja.

Utvrđeno da je dječak ozljede zadobio dok se sanjkao kod dalekovoda u predjelu Krč u Kutini. Očevidom je ustanovljeno da su se pod teretom snijega žice visokonaponskog dalekovoda spustile na visinu od 227 centimetara od tla.

Policajci još istražuju sve okolnosti uslijed kojih je stradali dječak zadobio opekline, a mještani Kutine pitaju kako je moguće da se žice dalekovoda toliko spuste da predstavljaju opasnost za prolaznike, tim prije što snijega uopće nije bilo puno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:13