AKCIJA SPAŠAVANJA

Drama sa sretnim krajem: Osmero ljudi doživjelo havariju na Cresu, bura i valovi im potopili brodicu

Prilikom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba i ni onečišćenja mora, javili su iz policije
Havarija na Cresu
 Pu primorsko-goranska

Osam hrvatskih državljana doživjelo je havariju u nedjelju ujutro u uvali Lukovac na otoku Cresu. Njihova je brodica ostala bez pogona te su je jaka bura i valovi nekontrolirano nosili pa je udarila u hridi.

Policijsko plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka prvo je stiglo na mjesto nesreće i uočila je jednu osobu u moru, nekoliko osoba na obali i brodicu koja je već udarala u hrid.

U međuvremenu, na mjesto događaja stiglo je i plovilo ''Sea help'', a zbog loših vremenskih uvjeta nijedno plovilo nije moglo pristati uz obalu i preuzeti osobe niti otegliti nasukanu brodicu.

image
Havarija na Cresu
Pu primorsko-goranska

- Zapovjednik policijskog plovila je uz pomoć brodskog razglasa uspio kontaktirati osobe na obali te je utvrđeno da se na obali ipak nalaze sve osobe s brodice, uključujući i onu koju su uočili u moru prilikom dolaska u uvalu Lukovac. Riječ je o osam hrvatskih državljana, od kojih je troje djece, te da nema ozlijeđenih, objavila je PU primorsko-goranska.

Kako osobama nitko nije mogao prići s morske strane, pozvani su vatrogasci DVD Cres koji su ubrzo stigli u uvalu Lukovac, uspjeli ukrcati osobe u vozila i dovezli ih do prostorija DVD Cres odakle su se uputili na otok Krk gdje su smješteni.

image
Havarija na Cresu
Pu primorsko-goranska

- Prilikom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba i ni onečišćenja mora. Brodica se nasukala na hridi i potom potonula te će u dogledno vrijeme biti organizirano njezino vađenje. Zahvaljujući pravovremenom postupanju policijskih službenika Postaje pomorske i aerodromske policije te vatrogasaca, na vrijeme je pružena pomoć stradalim osobama te su obje službe i ovog puta pokazale svoju profesionalnost i humanost, objavila je policija.

image
Havarija na Cresu
Pu primorsko-goranska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:50