PREMIJER NA METI

‘Doznao sam gdje se šišaš. Obrijat ću te na nulu...‘: Evo tko potpisuje pismo koje je Plenković dobio preko - frizera

Pupovčevo suho zlato, najradije bih te skratio za glavu, poručio je Plenkoviću autor potpisan kao Hrvatski branitelj
 Lucija Ocko/Cropix

Još jedna u nizu anonimnih prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću izašla je u javnost. "Pupovčevo suho zlato… Trebalo mi je neko vrijeme da pronađem gdje se šišaš. Doći ću i ošišati te na nulu iako bih te najradije skratio za glavu…", stoji u prijetećem pismu osobe koja se potpisala kao Hrvatski branitelj, Za Dom spremni, a objavio ga je tjednik Nacional.

Pismo je, tvrdi se, napisano na nešto manje od dvije stranice, a njegov autor premijeru zamjera financiranje knjige "Krajina 1991.-1995." preko Srpskog nacionalnog vijeća. Koliko je autor upućen u tematiku, govori podatak da u pismu zamjera financiranje knjige tiskane u Kragujevcu, a zapravo je tiskana u Hrvatskoj. Prijeteće pismo premijeru je upućeno preko njegova frizera.

Sam premijer jučer je rekao da se ne brine zbog prijetnji koje stalno dolaze. "Ma, ništa to. To se non-stop događa. Ne znam tko je ovo pustio u medije. Ne bavimo se puštanjem tih tema u medije", odgovorio je Plenković na novinarsko pitanje. Prema njegovim riječima: "To su ljudi koji imaju kreativne trenutke u raspisivanju tih prijetećih pisama. Ima tko se brine o tome. Nije to ni prvi ni zadnji put, ima toga jako puno". Otkrio je i da ima jako dobru frizerku i super ekipu, kod kojih je već 40 godina i jako je zadovoljan s njima.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nije želio otkriti je li policija otkrila autora ovog pisma i dodao je standardnu suhoparnu rečenicu: "Policija postupa prema pravilima službe i prema svemu što je u opisu policijskog posla". Ipak, otkrio je kako, nažalost, ima sve više prijetnji ne samo prema političarima, za što je optužio "atmosferu defetizma i pesimizma koja se širi javnim prostorom".

Božinović smatra da takva atmosfera utječe na labilnije pojedince i onda se oni odlučuju za neke nasilne akte ili prijetnje. "Međutim, mi smo učinkoviti i sigurno ćemo takvi i ostati", zaključio je ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:58