ANONIMNI MAIL

Dojava o bombi u Banovini je lažna! Policija još provjerava ostale lokacije, oglasio se i Puljak: ‘Neću špekulirati...‘

Anonimnim mailom im je javljeno da su postavljene eksplozivne naprave u gradskoj upravi, jednom trgovačkom centru, spomeniku i crkvi

Policija pretražuje zgradu Banovine zbog dojave o bombi

 Nikola Vilic/Cropix

NOVO 10:25 - Potvrđeno je kako je dojava o bombi u Banovini bila lažna.

- U konačnici mi je drago što je dojava bila lažna, ali nije nam drago što je uopće bila dojava. Policija je profesionalno odradila i sada se vraćamo na posao. Ne vjerujem da je itko ciljano zvao zbog Banovine, neću špekulirati o tome. Postoje stručnjaci koji se bave tim stvarima, piše Slobodna Dalmacija.

Obavijestili su me jutros pročelnici vrlo rano, zatim sam se čuo s načelnikom policije koji mi je dao par informacija, on je rekao da su djelatnici na terenu, oni su to shvatili ozbiljno i kao što vidite, kvalitetno su odradili svoj posao. Neće biti produženja za radnike, nije to bila njihova greška, radili smo dok smo bili na pauzi, ja sam naprimjer obavio par sastanaka koji su bili predviđeni, kazao je gradonačelnik Ivica Puljak.

Iz crkve svetog Frane su nam potvrdili kako su primili dojavu oko 7:10 kada su došli u crkvu. Sada će se crkva oko 10 otvoriti, policijski službenici s psom tragačom pregledavaju kuću i gornji kat. Stigli su nakon Banovine. Još se čeka da završe. Otvoren je ulaz za građanastvo. Kažu, sreća da nije bila nedjelja kada je misa oko 8.


Splitska policija od ranog jutra provjerava dojave o bombi na četiri lokacije. Anonimnim mailom im je javljeno da su postavljene eksplozivne naprave u gradskoj upravi, jednom trgovačkom centru, spomeniku i crkvi, javlja Dalmatinski portal.

- Jutros, 17. srpnja 2023.godine, zaprimili smo elektroničku poštu koja je sadržavala anonimnu dojavu o navodno postavljenim eksplozivnim napravama.

Na sve lokacije upućeni su policijski službenici koji provjeravaju istinitost dojava i poduzet će sve mjere i radnje s ciljem zaštite sigurnosti građana - javili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Prijetnja policiji stigla je i na mail adrese mnogih medijskih kuća. Prijetnju o postavljenim bombama uputile su tzv. Crvene Brigade Treća Generacija.

image
Nikola Vilic/Cropix
image


Nikola Vilic/Cropix

U pismu navode da se zalažu za, kako navode, ‘ustanak proletarijata i osvetu protiv kapitalističko-ustaške diktature koja kontroliše hrvatsku državu uz pomoć crkve koja je uvek stajala na strani najreakcionarnijih, najkonzervativnijih fašističkih slojeva društva‘.

Ističu da su postavili bombe na nekoliko lokacija po Splitu i da bi bombe trebale biti aktivirane u 11 sati u prijepodnevnim satima.

Poručuju da su dvije bombe postavljene u crkvi Svetog Franje, jedna kod spomenika 9. bojnoj HOS-a, a da ih je šest skriveno na nekoliko lokacija u trgovačkom centru City Center One. Također su ustvrdili u mailu poslanom jutros u 5.37 da su dvije bombe postavljene u Banovini.

image

Gradonačelnik Ivica Puljak

Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image


Nikola Vilic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 11:22