PREVARA U PAZINU

Djevojka (21) kupila Audi s čak 100.000 ‘skinutih‘ km, policija: ‘Tražimo osobu koja je to napravila‘

‘Stanice za tehnički pregled vozila mogu provjeriti stvarnu pređenu kilometražu i izdati potvrdu o stanju brojača‘, podsjeća policija

Ilustracija

 Gerald Matzka/AFP

Kad je 21-godišnja djevojka s područja Pazina u oglasniku ugledala Audi star nekoliko godina, oglašena cijena učinila joj se objeručke prihvatljiva. No tada nije znala da povoljnija cijena Audija u odnosu na ostale takve modele iz oglasnika, krije tajnu koja za sobom povlači i kazneno djelo, a to je doznala prekasno.

Naime, u studenom prošle godine 21-godišnjakinja je kupila Audi ne znajući da mu je kilometraža umanjena za čak 100 tisuća kilometara.

Vozilo je platila, kažu iz istarske policije, više desetaka tisuća kuna, a kad ga je odvezla na servis, mehaničar je posumnjao u istinitost prijeđenih kilometara pa je 21-godišnja djevojka obavila dodatne provjere u stanici za tehnički pregled kao i u servisu za održavanje vozila. Suočila se sa surovom istinom da je u konačnici ona oštećena za nekoliko desetaka tisuća kuna.

- Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska osobe koja je umanjila prijeđenu kilometražu vozila. Kako bi se spriječili ovakvi događaji, molimo građane da budu oprezni prilikom kupnje automobila, pogotovo kada je riječ o relativno novijim vozilima, s manjom prijeđenom kilometražom i koji se prodaju po povoljnim cijenama. Budući da je vraćanje kilometraže najčešća prijevara kod prodaje rabljenih vozila, s obzirom da manja prijeđena kilometraža povećava vrijednost vozila, prije kupnje automobila obavite potrebne provjere u stanicama za tehnički pregled vozila. Naime, stanice za tehnički pregled vozila mogu svakoj zainteresiranoj stranci koja se identificira važećim osobnim dokumentom i doveze vozilom ili pristupi bez vozila, ali donese originalnu prometnu dozvolu ili knjižicu vozila, provjeriti stvarnu pređenu kilometražu i izdati potvrdu o stanju brojača kilometara na prethodnim redovnim tehničkim pregledima - zaključuju iz PU istarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:09