NESREĆA KOD BJELOVARA

Dječak (14) pao u šaht: Ima teške ozljede, u komi je u zagrebačkoj bolnici; Slučaj istražuje policija

Dječak ima napuknuće lubanje, operiran je u bolnici u Zagrebu i u induciranoj je komi

Ilustracija/ Policija

 Cropix/

Bjelovarska policija istražuje okolnosti pod kojima je u nedjelju oko 20 sati na dječjem igralištu u Velikoj Pisanici na gradilištu u zemljani iskop za šaht dubine promjera 3x7 metara i dubine oko tri metra pao 14-godišnjak.

Dječak ima napuknuće lubanje, operiran je u bolnici u Zagrebu i u induciranoj je komi, a nakon pada je vozilom Hitne medicinske pomoći prvo prevezen u bjelovarsku Opću bolnicu "dr Anđelko Višić" i kako doznajemo njegovo zdravstveno stanje je vrlo teško. Riječ je o vrlo teškim ozljedama.

Bjelovarska policija je obavila očevid i već istražuje je li tvrtka koja je izvodila radove propisno osigurala i označila iskop, a sve ukazuje na to da je bilo propusta i već su se u uključile i nadležne inspekcije koje trebaju ustanoviti jesu li se radovi izvodili prema propisima.

Nesreća se dogodila na gradilištu dječjeg vrtića za koji je 30. prosinca 2022. je s izvođačem SLU-KOM d.o.o. iz Kutine potpisan Ugovor o javnoj nabavi za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji postojeće građevine javne i društvene namjene za dječji vrtić u Velikoj Pisanici.

I sama Općina Velika Pisanica oglasila se povodom nesretnog slučaja odaslavši ujedno upozorenje svim mještanima, pogotovo roditeljima mališana: "Poštovani mještani, poštovani roditelji ozlijeđenog dječaka, izražavamo duboko žaljenje zbog zadobivenih ozljeda koje je dječak zadobio jučer na dječjem igralištu te vas obavještavamo da je do daljnjega zabranjen pristup gradilištu oko Općine. Apeliramo na roditelje da do daljnjega ne vode djecu na dječje igralište koje je u neposrednoj blizini gradilišta, niti da dozvole da djeca samostalno borave na dječjem igralištu i u blizini gradilišta. Sve vas pozivamo na pojačan oprez u centru Općine zbog izvođenja radova na rekonstrukciji zgrade Općine u svrhu izgradnje dječjeg vrtića".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:48