CRNI VIKEND

Divljač u Istri gine na cestama: Na četiri lokacije stradali jelen, dvije srne i divlja svinja

Na automobilima koji su naletjeli na nesretne životinje nastala je veća materijalna šteta, a vozači nisu ozlijeđeni
Ilustracija/Arhiva
 Vlado Kos/Cropix

Neočekivana pojava divljači na prometnicama izvan naselja zabilježena je na području Istre tijekom vikenda. Dvije srne, jelen i divlja svinja izgubili su život na četiri lokacije na području Pazina, Poreča i Buja. Uginule životinje preuzela su nadležna lovačka društva, na automobilima koji su naletjeli na njih nastala je veća materijalna šteta, a vozači nisu ozlijeđeni.

Prvi slučaj bio je 1. studenoga oko 11.30 sati nedaleko naselja Ruhci, na cesti koja ide iz smjera Pazina prema Baderni. Na ravnom dijelu ceste na divlju svinju naletio je 37-godišnji vozač u Kiji pulskih oznaka. Zatim je nedaleko tog mjesta oko 18.40 sati na srnu naletjela 26-godišnjakinja u Peugeotu pulskih oznaka.

Već idućega jutra, nova tragedija u Marušićima na području Buja, kad je oko 6.30 sati 33-godišnji vozač svojim Volkswagenom "ugasio" život još jednoj srni.

Tragični niz nastavio se i u nedjelju navečer oko 19.45 sati kad je 56-godišnjakinja naletjela autom na jelena.

Iz PU istarske upozoravaju vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:20