POKUŠAJ SILOVANJA

Direktor (74) čakovečke tvrtke osuđen zbog seksualnih grijeha nad dvjema djelatnicama

Zbog pokušaja silovanja u hotelu u Opatiji i dva bludničenja na radnom mjestu, 74-godišnjak je osuđen na djelomični uvjet

ilustracija

 Mario Pušić/Jutarnji list

Zbog pokušaja silovanja i dva kaznena djela bludnih radnji, bivši direktor tvrtke iz Čakovca ipak će morati provesti duže vremena u zatvoru.

Naime, 74-godišnjak je na Županijskom sudu u Varaždinu prošle godine nepravomoćno osuđen na godinu i osam mjeseci od kojih je osam bilo bezuvjetno a ostatak od godine dana s dvogodišnjim rokom kušnje.

No, tužiteljstvo se žalilo na visinu kazne smatrajući da je ista preblaga pa je, analizirajući sve argumente, Visoki kazneni sud RH sankciju povisio tako da je umirovljenik zbog svojih seksualnih grijeha iz 2006. i 2017. godine pravomoćno osuđen na dvije godine robije od kojih je godina dana zatvora, a druga polovica kazne uvjet na četiri godine.

Prema optužbi, 74-godišnjak je kao direktor tvrtke iz Čakovca u listopadu 2006. godine pokušao silovati djelatnicu tvrtke u hotelu u Opatiji. Potom je i u prosincu 2017. godine zaglibio, ali na radnom mjestu gdje je u dva navrata bludničio nad drugom djelatnicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 13:45