DRAMA U SUSEDGRADU

Detalji drame u Susedgradu ‘Polio se benzinom, vikao je da će se zapaliti, a onda se čuo pucanj‘

Uz prijevu za pokušaj ubojstva policajca, mladić je prijavljen za teška djela protiv spolne slobode, a odgovarat će i za nasilje u obitelji

Ilustrativna fotografija

 Tomislav Kristo/Cropix

Nakon noći provedene pod ingerencijom policije, s lisicama na rukama pritvorskom nadzorniku uz šarolik spektar jezivih kaznenih prijava u srijedu je predan 27-godišnji B. P., mladić koji je svojim divljanjem te pucnjavom priuštio policiji i vatrogascima petosatnu dramu u zagrebačkom Susedgradu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policija ga je kazneno prijavila za pokušaj teškog ubojstva policijskog službenika te za teška djela protiv spolne slobode, a odgovarat će i za nasilje u obitelji, nanošenje ozljeda, prijetnje smrću i povredu djetetovih prava.

Zbog svega mu prijeti višegodišnji zatvor, a kako smo izvijestili u utorak, B.P. je u ponedjeljak oko 16:15 sati divljao po domu pa je policija zaprimila dojavu o nasilju u obitelji.

Dolaskom na adresu, zatekli su mladića u rastrojenom stanju u kući. Bio je sam i zaključao se te odbijao suradnju. Usput je prijetio da će se ubiti pa je stigao i policijski pregovarač. Sati su prolazili, a zatim se oko 21.30 iz kuće začuo pucanj.

- Iz tog su razloga policajci nasilno ušli u kuću. S ciljem da pobjegne, osumnjičeni je sa stražnje strane skočio na zračni jastuk koji su prethodno postavili vatrogasci. Ubrzo je svladan - otkrili su iz zagrebačke policije.

Navode potom i da je osumnjičeni u jednom trenutku uperio vatreno oružje u jednog policajca s namjerom da ga usmrti, no u tome ga je spriječio drugi policajac koji ga je odgurnuo.

- Pritom je došlo do ispaljenja hica iz vatrenog oružja. Policajac ga je uspio razoružati. Iako se osumnjičeni dao u bijeg, sustigli su ga pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije te ga uz uporabu sredstava prisile uhitili. Uslijed ispaljenih hitaca nije došlo do ozljeđivanja. U tijeku je kriminalističko istraživanje vezano uz opisani događaj te više kaznenih djela počinjenih na štetu bliske osobe - navode iz PU zagrebačke.

Susjedi iz ulice su bili zgroženi viđenim prizorima.

- Mala smo ulica i nikad toliko ljudi nije bilo u njoj. Susjed je nešto izvikivao, ali nismo dobro razaznali što govori. Najednom su došli i vatrogasci koji su razvukli onaj veliki zračni jastuk. Susjed mi je rekao da je vidio policajce kako se pokušavaju popeti kriomice s druge strane kuće da on, valjda, ne vidi, ali je on onda vikao da će se zapaliti i da se polio benzinom - rekla je za Jutarnji, među ostalim, jedna stanarka ulice. U jednom je trenutku, dodala je, čuo se pucanj, a on je skočio...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:38