PRIMIO IH VULIN

Delegacija hrvatske policije u Beogradu: ‘Nema naznaka da je Matejev nestanak bio posljedica nasilja‘

‘Srpska policija napravila je izniman posao oko praćenja Matejeva kretanja od trenutka izlaska iz kluba do ulaska u vodu‘

Mjesto na Dunavu kod Ade Huje gdje je nađeno tijelo

 Cropix/Cropix

Delegacija Ravnateljstva policije na čelu s Antoniom Gerovcem, pomoćnikom glavnog ravnatelja policije i Načelnikom uprave kriminalističke policije, u srijedu popodne otputovala je za Beograd.

Gerovac je bio i na čelu tima koji je u siječnju bio u Beogradu i nakon povratka u Zagreb 12. siječnja održao je konferenciju za novinare u Ravnateljstvu policije.

Hrvatsku delegaciju tada je primio i Aleksandar Vulin, ministar unutarnjih poslova.

- Dobili smo apsolutno sve informacije i sve što je potrebno. Stupili smo u kontakt s istražiteljima i intenzivirali kontakt s Matejevim ocem. Postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali razumjet ćete me da sada ne mogu o detaljima - rekao je tada Gerovac.

- Sa svime što je do sada prikupljeno, ništa ne ukazuje na to da je Matejev nestanak bilo kako povezan s posljedicama neke nasilne radnje - rekao je Gerovac u siječnju i dodao kako je srpska policija napravila izniman posao oko praćenja Matejeva kretanja od trenutka izlaska iz kluba do trenutka kada se smatra da je ušao u vodu.

- Pregledane su i snimke nakon toga, kako bi se utvrdilo je li možda negdje izašao iz vode i slično. Mi možemo reći da je osoba odjevena poput Mateja došla do vode, ali ne postoji nitko tko može to sigurno tvrditi - rekao je, među ostalim, tada Gerovac.

- Ono što do sada znamo jest da Matej i njegovi prijatelji ni u klubu ni ispred njega nisu sudjelovali ni u kakvom sukobu ili incidentu - rekao je u siječnju Gerovac.

- Za sada ostaje nepoznanica što se dogodilo i zašto je Matej trčao ulicama Beograda. Snimka iz rijeke je autentična, a to pliva li netko ili ne, ne može se utvrditi. Snimka je i dalje u obradi, a možda se radi i o nekom predmetu. O tome ne bih špekulirao dok sve ne bude poznato - napomenuo je u siječnju Gerovac i pojasnio da su iz srpske policije kontaktirali i proizvođača mobitela kako bi se možda iskoristile i neke druge tehničke stvari.

- Poduzeli su apsolutno sve što su mogli - rekao je Gerovac 12. siječnja. Hrvatska policija obavila je i razgovor s društvom iz Zadra koje je bilo u Gotiku te večeri kad je bio i Matej Periš sa svojim društvom, a u više je navrata razgovarala i s njegovim prijateljima te obavila niz drugih radnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 01:18