SKRAĆENI POSTUPAK

DARJAN JEŠOVNIK PRISTAO NA HITNO IZRUČENJE HRVATSKOJ Uhićenog bjegunca se traži zbog trgovine drogom, želi da se izručenje provede što prije

 EUROPOL

Uhićeni bjegunac iz Hrvatske Darjan Ješovnik, koji je prošlog vikenda uhićen na srpsko-mađarskoj granici, dao je suglasnost pravosudnim tijelima Srbije da bude izručen matičnoj zemlji koja ga traži zbog trgovine drogom, prenijela je u srijedu agencija Tanjug.

Viši sud u Subotici odredio mu je ekstradicijski pritvor do 30 dana, a u četvrtak će razmatrati jesu li su ispunjeni zakonski uvjeti za njegovo izručenje Hrvatskoj, po čijoj je tjeralici uhićen 6. travnja.

Glasnogovornik suda Rajko Maravić izjavio je za Tanjug da je Ješovnik pristao na skraćeni postupak izručenja Hrvatskoj i da želi da se provede što prije.

Agencija prenosi da se zbog toga ne mora čekati dokumentacija iz Hrvatske, već će sudsko vijeće u srijedu ili četvrtak održati sjednicu na kojoj će razmatrati ispunjenost uvjeta za ekstradiciju.

Odluka sudskog vijeća bit će proslijeđena srbijanskog ministru pravosuđa koji će donijeti konačnu odluku o izručenju.

Darjan Ješovnik uhićen je 6. travnja na graničnom srpsko-mađarskom prijelazu Horgoš, s lažnim dokumentima na ime Uroš Vojinović.

Prigodom prelaska državne granice, ciljano je izdvojen, identificiran i uhićen, a to su obavili policijski dužnosnici posebne srbijanske postrojbe FAST u subotu oko 18.50.

MUP Hrvatske priopćio je ranije da je Ješovnik bio u bijegu od 2011. godine i da je uhićen na temelju međunarodne tjeralice i Europskog uhidbenog naloga, zbog sumnje da je dio kriminalne skupine čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina u Hrvatsku, Sloveniju, Španjolsku i Nizozemsku.

Lišen je slobode u zajedničkoj akciji timova za potrage FAST (Fugitive Active Search Team) postrojbi Hrvatske i Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2022 21:03