POČINITELJ U ZATVORU

Cure detalji otmice 17-godišnjakinje: Deset dana bila je zatočena u kući u Splitu, na policiju je došla u pratnji

Uz kaznenu prijavu 21-godišnjak je u ponedjeljak predan pritvorskom nadzorniku

Split (arhivska fotografija)

 Paun Paunović/CROPIX

U jednomjesečnom istražnom zatvoru završio je 21-godišnjak kojeg je maloljetna djevojka prijavila da joj je prije dva mjeseca oduzeo slobodu, deset dana je držao zatočenu i prijetio joj, doznaje se u splitskoj policiji i na sudu, javlja Hina.

Policija je medije šturo izvijestila o tome da im je u nedjelju maloljetnica prijavila događaj iz rujna zbog čega su proveli kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje da je svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenih djela prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode.

Kratko su naveli da 21-godišnjaka sumnjiče da je u rujnu ove godine više dana, protiv njezine volje, držao u kući oštećenu maloljetnicu pri čemu joj je upućivao i prijetnje.

Uz kaznenu prijavu 21-godišnjak je u ponedjeljak predan pritvorskom nadzorniku, a dežurni sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Neslužbeno se doznaje da je oteta djevojka 17-godišnjakinja kojoj je sloboda bila oduzeta na deset dana, objekt u kojem se nalazila je u Splitu, a slučaj je prijavila policiji u pratnji punoljetne osobe, piše Slobodna Dalmacija.

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske u nedjelju, 5. studenoga, zaprimili su prijavu oštećene maloljetnice, temeljem koje je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje da je svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenih djela Prijetnje i Protupravnog oduzimanja slobode.

- Naime, spomenutog 21-godišnjaka sumnjiči se da je u rujnu 2023. godine više dana protiv volje držao u kući oštećenu maloljetnicu pri čemu joj je upućivao i prijetnje. Uz kaznenu prijavu 21-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku - priopćili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:49