KOBNA UTRKA

ČOLAK I OPAČAK: 'NISMO KRIVI!' Slupali skupe jurilice, a na sudu tvrde da su sirotinja

Na autocesti Rijeka-Zagreb utrkivali su se u Ferrariju 360 Modena i Nissanu 350Z

ZAGREB - Nakon karlovačkog sudskog debakla u čijoj je ladici Općinskog suda 323 dana potpuno netaknut stajao spis za suđenje poznatim automobilistima Marinu Čolaku (29) i Daliboru Opačku (36), a zbog čega je predmet delegiran u metropolu, u petak je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu započelo suđenje dvojici ljubitelja brze vožnje koji su optuženi su prouzročili

na autocesti A6 kod Bosiljeva u kojoj je poginula Čolakova suvozačica Ivana Obad (20) iz Dubrovnika.

Sudac Milenko Đaković upitao ih je da li osjećaju krivnju, na što je Čolak rekao da se ne smatra krivim, a Opačak je nevinost naglasio riječima: "Poštovani suče, ma nipošto!"

Na daljnje 'rešetanja' suca, Čolak odjeven u Armani hlače pojasnio je da je inžinjer prometa, oženjen i da očekuje prinovu u prosincu. Trenutno je nezaposlen i živi od ženinih prihoda iz frizerskog salona u Rijeci no o kojem se iznosu zarade radi, sucu nije znao objasniti jer se „u ženino poslovanje ne miješa“. Vojni rok nije služio zbog, kako kaže, teške bolesti.

Ako je suditi po aktivnostima koje je sucu kazao rodom iz Banja Luke Opačak zvani Dado sa tenisicama D&G, on je trgovac i zaposlen na plaći od 5000 kuna u Animus grupi koja se bavi izvozom graha i češnjaka. Ima dvoje maloljetne djece, a supruga mu mjesečno zaradi tek nešto više od 2000 kuna. Vojnu obavezu je odradio.

Zanimljivo je da su obojica odjeveni u markiranu odjeću od glave do pete, a od imovine ne posjeduju, kako su sami istaknuli, ništa time davši do znanja kako bi se obitelj tragično stradale Ivane Obad mogla namučiti prilikom odštetnog zahtjeva.

Na fotografiji: Marin Čolak i nesretno stradala Ivana Obad

Podsjetimo, tog kobnog 5.studenoga 2010.godine 20 minuta nakon podne na autocesti Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke utrkivali su se Čolak u svom Ferrariju 360 Modena i Opačak u tehnički neispravnom Nissan 350Z. Dolaskom do Bosiljeva, Nissan je dotaknuo Ferrari u kojem je sa Čolakom bila Ivana pa se Ferrari zanio, sletio s ceste i više puta prevrnuo. Iz auta je Čolak ispao jer nije bio vezan te pritom zadobio potres mozga, prijelom obje čeljusti i nosa, a Ivana je ostala zarobljena u zapaljenom vozilu.

Na iduća dva ročišta sredinom siječnja biti će ispitani svjedoci Damir Nakić, Ratko Radovan, Hrvoje Petrović i Miro Bogdan, te niz prometnih vještaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:09