AKCIJA NA JARUNU

Policija se ispričala za upad u pogrešnu kuću

 Nenad Dugi / CROPIX

Nakon što je policija 'spektakularnom' akcijom u noći s utorka na srijedu uhvatila i privela potpuno nedužan mladi bračni par, Tomislava Štajduhara (31) i njegovu godinu dana mlađu suprugu, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslav Borovec danas je pokušao odgovoriti na kišu optužbi objavljenih u medijima.

– To se događa. Nitko nije pogriješio. Ne treba zaboraviti da je u akciji ipak uhićena osoba koja je počinila brojna kaznena djela – rekao je Borovec.

Podsjetimo, policija je tražila 44-godišnjaka optuženog za niz razbojstava, međutim, on se skrivao u susjednom, napuštenom objektu na Jarunu koji s kućom u kojoj žive Štajduhari dijeli dvorište.

Šokiran policijskom brutalnošću Tomislav Štajduhar je drugi dan ispričao kako su njega i suprugu izudarali i priveli na ispitivanje.

- Upali su unutra i počeli vikati: 'Policija! Gdje je on, gdje je on?' Sve je izgledalo kao u filmu. Skočio sam iz kreveta i dobio kundakom puške u glavu. Pao sam na pod, a trenutak poslije bio sam vezan lisicama - opisao je Tomislav.

- Supruga mi je nježne građe, ima jedva pedesetak kilograma. Sve ju je to jako potreslo. Počela je plakati i tražiti od policajaca da nam objasne o čemu se radi, a jedan od njih ju je nekoliko puta udario rukom po zatiljku. Pobjesnio sam i povikao na njih da je puste na miru, a onda su me opet udarili u glavu, dodao je.

Glasnogovornik Borovec objasnio je da je osumnjičeni razbojnik bio prijavljena na istoj adresi kao i bračni što je uzrokovalo nesporazum. Međutim, nije mogao potvrditi da će netko u policiji zbog toga odgovarati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 15:38