SKRIVENO BLAGO

Carinici zaustavili vozača kamiona iz BiH, ostali u šoku kad su dignuli jastuk: Isti tren im je iskeširao 13.200 eura!

Zakon je jasan po tom pitanju - vozač nije ispunio obavezu prijave gotovine
 Carinska uprava

Za razliku od mirisa kašmira ispod jastuka koji je opjevan u stihovima pjesme Tonyja Cetinskog, ispod jastuka vozača kamiona, inače, BiH državljanina vjerojatno se osjetio miris novca. Točnije eura i to čak njih 51.000!

Naime, riječ je o otkriću službenika carinske mobilne jedinice Slavonski Brod koji su prekjučer, provodeći pojačane mjere, pomrsili planove vozaču teretnjaka BiH nacionalnih oznaka.

Kad je teretnjak u vlasništvu BiH prijevoznika, ušao u carinsko područje Unije, izdvojili su ga radi kontrole. Pritom su koristili već dobro poznatu opremu iz programa Hercule III te su u kabini vozača ispod jastuka detektirali četiri papirna paketića omotana samoljepljivom trakom a u njima bingo - čista gotovina!

Zakon je jasan po tom pitanju - vozač nije ispunio obavezu prijave gotovine prilikom ulaska u Europsku uniju pa se ogriješio o članak 69a Zakona o deviznom poslovanju.

Bosanskohercegovačkom državljaninu je odmah izdan prekršajni nalog ‘težak‘ 13.200 eura i nije se dvoumio ga odmah i plati.

Pritom je uštedio jer je uplatu izvršio odmah i time mu je omogućeno plaćanje dvije trećine izrečene novčane kazne.

image
Carinska uprava
image
Carinska uprava
image
Carinska uprava
image
Carinska uprava
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:57