ULOV KRAJ GRADIŠKE

Carinici otkrili sumnjivi kombi pun tableta za potenciju: Švercao ih je iz BiH, tamo su puno jeftinije

Cijela pošiljka koju su zaplijenili carinici vrijedna je oko 58.000 kuna, dok isto u BiH vrijedi tek oko 1200 kuna
 Carinska uprava

Carinski službenici mobilne jedinice Osijek i Slavonski Brod zaustavili su ovih dana sumnjivi kombi na području graničnih prijelaza Bajakovo i Stara Gradiška, blizu graničnog prijelaza s BiH.

Pregledom unutrašnjosti vozila pronašli su unutar caffe aparata u kombiju cigarete koje nisu bile obilježene duhanskim markicama Ministarstva financija RH.

image
carina cigarete

No osim 11.200 komada nelegalnih cigareta, iza suvozačevog sjedala pronašli su ispod alata sredstva za erektilnu disfunkciju, šumeće tablete stimulans Kamagra.

Riječ je o popularnim tabletama za potenciju indijskog proizvođača koje su mnogo povoljnije od Viagre koju proizvodi američki Pfizer.

Ukupno je oduzeto 175 tableta popularnog stimulansa, odnosno 25 kutijica Kamagre od kojih svaka sadrži sedam šumećih tableta 100 mg s okusom naranče.

Na hrvatskom tržištu pakiranje od sedam tableta Kamagre stoji 330 kuna, što znači da je pošiljka koju su zaplijenili carinici vrijedna oko 58.000 kuna, piše Danica.

U susjednoj BiH pak 10 pakiranja po sedam tableta može se nabaviti za 130 maraka, odnosno za 500-tinjak kuna. Cijela pošiljka od 25 kutijica, dakle, tamo vrijedi tek oko 1200 kuna.

Da je vozaču kombija uspjelo u Hrvatsku prošvercati popularne tabletice, na njima je mogao zaraditi najmanje 50.000 kuna.

Inače, jedno pakiranje od sedam šumećih tableta Kamagre u BiH bez popusta stoji 18 konvertibilnih maraka, što je oko 70 kuna. U Hrvatskoj je ta količina gotovo pet puta skuplja.

Protiv prekršitelja bit će podneseni prekršajni nalozi i naplaćene novčane kazne u iznosu od 115.000,00 kuna te zahtjev za naknadnu naplatu trošarine u iznosu od 10.436,80 kuna. Pronađena roba je oduzeta, javljaju iz Carine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:08