DRAMA NA PAGU

Britanac u Novalji Nijemcu prijetio smrću pa mu ukrao automobil, kasnije napao i policiju

U vrijeme počinjenja kaznenih djela nije bio pod utjecajem alkohola, a tek se treba utvrditi je li bio pod utjecajem neke droge

ilustrativna fotografija

 Robert Fajt/CROPIX

U Novalji je u utorak 33-godišnji Britanac prijeteći mladiću iz Njemačke ukrao njegov automobil, a potom napao policajce pa je, između ostaloga, kazneno prijavljen zbog prijetnje smrću te napada na policajca, priopćila je u četvrtak ličko-senjska Policijska uprava.

Kriminalisti ličko-senjske Policijske uprave i policija iz Novalje nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sumnjiče Britanca da je 28. lipnja oko 20 sati na parkiralištu u Novalji od 24-godišnjeg njemačkog državljanina, prijeteći mu ubojstvom, uzeo ključeve njegova automobila i odvezao se u nepoznatom smjeru.

Policija ga je zaustavila u Novalji u 20,25 sati koristeći svjetlosne i zvučne signale, a tad je 33-godišnjak fizički napao policijskog službenika i lakše ga ozlijedio.

Britanski državljanin ispitan je sinoć u zadarskom Općinskom državnom odvjetništvu koje je za njega zatražilo zadržavanje u istražnom zatvoru. O zahtjevu ODO-a odlučit će poslijepodne, nakon što sudac istrage Općinskog suda ispita Britanca.

Glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević rekla je Hini da osumnjičenik u vrijeme počinjenja kaznenih djela nije bio pod utjecajem alkohola, a da tek treba utvrditi je li bio pod utjecajem neke droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 01:58