NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Brazilka, koja je pala na ‘Tuđmanu‘ s kokainom u grudnjaku i gaćicama, dobila dvije godine zatvora

Odvjetnik je najavio žalbu na presudu Općinskog suda u Velikoj Gorici kojom je nepravomoćno osuđena na dvije godine zatvora

Zračna luka Franjo Tuđman, ilustrativna fotografija

 Ranko Suvar/Cropix

Brazilka Aslamhan Islam Omairi (25) prošle jej godine pala na 'Tuđmanu' dok je pokušavala prokrijumčariti nešto više od kilograma kokaina, a drogu je sakrila u pet paketa. Tužitelj se žalio, a odvjetnik najavio žalbu na nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Velikoj Gorici kojom je nepravomoćno osuđena na dvije godine zatvora. Tužitelj smatra da je izrečena kazna preniska, a odvjetnik da je previsoka, piše 24 sata.

Kako smo ranije pisali, velikogoričko Općinsko državno odvjetništvo bilo je izvijestilo kako se 25-godišnja Brazilka sumnjiči da je preko međunarodnog graničnog prijelaza u zagrebačkoj zračnoj luci unijela 1,1 kilogram kokaina koji je sakrila u grudnjaku i kratkim hlačama, a koji su pronašli carinici prilikom carinskog pregleda.

Omairi je uhićena samo 13 dana nakon što je na 'Tuđmanu' pala još jedna Brazilka. Pomoćna kuharica Andrea da Silva Querioz (28) preko međunarodnog je graničnog prijelaza u zagrebačkoj zračnoj luci unijela u svojem tijelu 76 kapsula ispunjenih kokainom. U Zagreb je doletjela iz Sao Paula preko Lisabona.

Kokain težine 990 grama, skriven u abdomenu 28-godišnjakinje, pronađen je rendgenskim pregledom u KBC Zagreb.

Na upit ima li išta za prijaviti i je li išta progutala rekla je da nema i da nije, a upućeni u problematiku su nam otkrili tada da je tijekom carinske kontrole bila izrazito smirena što možda povlači za sobom sumnju da joj to nije bilo prvi puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 23:09