PRAVOMOĆNO OSUĐEN

Bolna koljena - provjeren recept za odgodu zatvora: Vrbanović podnio već petu molbu

Damiru Vrbanoviću sud je već četiri puta uvažio molbu za odgodom izvršenja trogodišnje kazne zavora zbog zdravstvenih razloga

Damir Vrbanović

 Emica Elvedji/Cropix

Bivši izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, osuđen na tri godine zatvora jer je s braćom Mamić sudjelovao u izvlačenju 114 milijuna kuna iz GNK Dinama, zatražio je, petu po redu, odgodu odlaska na izvršenje kazne.

Vrbanović se na izdržavanje kazne trebao javiti početkom veljače ove godine, nakon što mu je odlazak u zatvor odgođen četvrti put početkom prosinca prošle godine. Razlog je, kako neslužbeno doznajemo, ponovno isti, zdravstveni problemi s koljenima zbog kojih je dosad više puta operiran, odnosno fizikalna rehabilitacija nakon tih operacija.

Navodno je ta rehabilitacija u posljednja dva mjeseca bila odgođena i jer je Vrbanović obolio od covida. Sutkinja izvršenja zagrebačkoga Županijskog suda je, kao što to propisuje zakonska procedura, Vrbanovićevu medicinsku dokumentaciju dostavila u zatvorsku bolnicu kako bi se liječnici očitovali o tome može li se Vrbanović liječiti unutar zatvorskoga sustava.

Vrbanović je prvi put pozvan na odsluženje kazne 26. svibnja prošle godine, no zbog zdravstvenoga stanja to mu je najprije prolongirano do sredine kolovoza, zatim do kraja rujna pa do početka studenoga prošle godine te, na kraju, do početka veljače ove godine.

Vrbanović je osuđen presudom osječkoga Županijskoga suda zajedno sa Zdravkom i Zoranom Mamićem te bivšim poreznikom Milanom Pernarom, a presudu po kojoj Vrbanović mora u zatvor potvrdio je Vrhovni sud početkom prošle godine. Od sve četvorice osuđenih Pernar je jedini na odsluženju kazne, a Mamići su u bijegu u BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:03