OVO SU OSUMNJIČENICI

Afganistance razotkrila jeziva snimka? ‘Ubili smo njega, ubit ćemo i tebe ako ne napustiš Hrvatsku‘

Utvrđeno je, naime, da je žrtva bila 23-državljanin Afganistana, koji je imao regulirani status stranca u RH

Privedeni Afganistanci

 Marko Todorov/Cropix/

Zagrebačka policija riješila je misteriozno ubojstvo stranoga državljanina koji je u kasnim večernjim satima 4. lipnja ove godine pronađen teško ozlijeđen ispred napuštene zgrade u Paromlinskoj ulici, a koji je ubrzo, ne dolazeći sebi, preminuo u bolnici u koju je prevezen.

Trojica uhićenih Afganistanaca, od kojih policija i tužiteljstvo svu trojicu terete na nasilničko ponašanje i prijetnju, a dvojicu od njih i za ubojstvo svojeg 23-godišnjeg sunarodnjaka, ispitani su tijekom dana u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva u zagrebačkoj Selskoj ulici. Kako neslužbeno doznajemo, većina ih se odlučila na obranu šutnjom te će protiv njih Državno odvjetništvo predložiti određivanje istražnog zatvora.

Tek nekoliko dana nakon ubojstva policija je uspjela identificirati žrtvu koja nije imala nikakve dokumente. Utvrđeno je, naime, da je žrtva bila 23-državljanin Afganistana, koji je imao regulirani status stranca u Republici Hrvatskoj. Također, obdukcijom je utvrđeno da je usmrćen s više uboda nožem u tijelo, a na mjestu događaja policija je bila pronašla jedan nož, no nije bilo poznato je li riječ o oružju kojim je počinjeno ubojstvo ili ne.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix

Ilegalni boravak

U srijedu je pak zagrebačka policija, nakon više od dva tjedna kriminalističkoga istraživanja ovoga događaja, uhitila trojicu državljana Afganistana u dobi od 22, 24 i 30 godine te ih sve zajedno tereti za nasilničko ponašanje i prijetnje, a 22-godišnjaka i 24-godišnjaka, kako neslužbeno doznajemo, sumnjiči i da su zajedno ubili 23-godišnjaka izbovši ga noževima. Sva trojica osumnjičenih Afganistanaca u Hrvatskoj su, kako neslužbeno doznajemo, boravila ilegalno.

Naime, kako je policija rekonstruirala, trojica uhićenih i žrtva su se poznavali otprije te su se u prostoru u Paromlinskoj gdje su se znali okupljati, sastali oko 23 sata. Tamo je 30-godišnjak stigao u društvu 35-godišnjaka, također Afganistanaca koji je imao regulirani status u Hrvatskoj te su se ubrzo, zbog za sada nepoznatih razmirica, dvije grupe Afganistanaca, dvojica legalnih migranata i trojica ilegalnih, fizički sukobili jedni s drugima.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix

Prijeteća poruka

Dok je 35-godišnjak uspio pobjeći, njegov 23-godišnji sunarodnjak nije imao tu sreću. Na ulici su ga sustigli 22-godišnjak i 24-godišnjak te ga počeli udarati rukama i nogama, a zatim su ga obojica izbola nožem, ostavivši ga da leži u lokvi krvi.

Dva dana kasnije, dok je policija intenzivno obrađivala ovaj slučaj, sva trojica osumnjičenika su pak telefonom kontaktirala jednoga 25-godišnjega Afganistanca te mu poslali videoporuku u kojoj su mu zaprijetili da će ga ubiti ako ne napusti Hrvatsku.

Na videoporuci je zabilježeno kako mu, dva dana nakon ubojstva, prijete: ‘Ubili smo njega, ubit ćemo i tebe ako ne napustiš Hrvatsku‘, govore mu.

Nije poznato je li upravo ova videoporuka usmjerila policiju na trojicu osumnjičenika, ali zbog nje su prijavljeni za prijetnju.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 11:15