bitka za metropolu

Zagrebački kandidati otkrili su nam nepoznate detalje o sebi. Tko je ostavio najbolji dojam?

Kratke priče o životima i karijerama Tomaševića, Škore, Klisovića, Troskota, Škare Ožbolt, Filipovića i Pavičić Vukičević
Kandidati za Zagreb
 Cropix/ilustracija Vesna Veselić

U seriji video priloga o kandidatima za gradonačelnika Zagreba u tri minute saželi smo informacije o njihovim životima i karijerama, intervjuirali ih, prikazali nepoznate detalja iz njihovih života i provjerili koliko se služe purgerskim izrazima.

Pred kamere Jutarnjeg lista stali su Tomislav Tomašević (Možemo!), Miroslav Škoro (Domovinski pokret), Joško Klisović (SDP), Zvonimir Troskot (Most), Vesna Škare Ožbolt (nezavisna kandidatkinja), Davor Filipović (HDZ) i Jelena Pavičić-Vukičević (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti), a za slučaj da ste propustili neki od videa, donosimo ih sve na jednom mjestu.

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ (MOŽEMO!)

Čelnik platforme Možemo!, Tomislav Tomašević, prema svim istraživanjima javnog mijenja je favorit predstojećih lokalnih izbora. Za Jutarnji priča o svom putu od vrha Kilimanjara do bitke za Zagreb: ‘Ovo će biti moja prva tri poteza nakon pobjede‘.

MIROSLAV ŠKORO (DOMOVINSKI POKRET)

Osnivač i predsjednik Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro, objavio je kandidaturu za gradonačelnika Zagreba nakon iznenadne smrti gradonačelnika Milana Bandića. Privatno je puno ozbiljniji nego što bi se to očekivalo od showmana Škore, a opušteniji od slike koju o sebi ostavlja kao predsjednik DP-a. Što to kuha Miroslav Škoro, pogledajte u videu.

JOŠKO KLISOVIĆ (SDP)

S Joškom Klisovićem kao kandidatom za gradonačelnika, SDP prvi puta nakon 20 godina izlazi sam na izbore u Zagrebu, bez koalicijskih partnera. U kratkom intervjuu otkrio je dio planova za Zagreb, te odgovorio na pitanje hoće li, ako ne postane gradonačelnik, ostati u Gradu ili će klisnuti u diplomaciju.

ZVONIMIR TROSKOT (MOST)

Kandidat MOST-a za gradonačelnika Zagreba, Zvonimir Troskot spada u mlađu generaciju političara koja se formirala u postratnom razdoblju i ne komunicira „domoljubne” teme. Osim o tome kako bi upravljao Zagrebom kada bi ga birači izabrali za gradonačelnika, odgovorio nam je i na pitanje kako je i kada spoznao Boga te kako je bilo igrati s Lukom Modrićem.

VESNA ŠKARE OŽBOLT (NEZAVISNA)

Vesna Škare Ožbolt prva je objavila kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba. Još u kolovozu prošle godine Zagreb je osvanuo oblijepljen plakatima s porukom „Dolazi nam gradonačelnica”. Nakon što je probuđena znatiželja kod većine stanovnika glavnog grada, Škare Ožbolt je otkrila da je to njena poruka. Jutarnjem je pokazala kakva je u golfu i u kuhinji, ali na jedno pitanje i dalje ne odgovara.

DAVOR FILIPOVIĆ (HDZ)

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Filipović u utrku je ušao kao prva rezerva, no premijer Andrej Plenković u utrku ga je uveo kazavši da je on najbolji kandidat. Pred kamerama Jutarnjeg lista Filipović je pokazao koliko je danas vješt s košarkaškom loptom koja mu je donijela stipendiju i studij u SAD-u. Ispričao nam je i zašto mu je u Americi bio problem prelazak ceste.

JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ (BM 363 - STRANKA RADA I SOLIDARNOSTI)

Jelena Pavičić-Vukičević govorila je kako joj je ovo zadnji mandat u Uredu gradonačelnika Grada Zagreba, da se povlači i posvećuje isključivo svojoj obitelji, no nakon Bandićeve smrti odlučila je preuzeti stranku i povesti je na izbore. Raspored joj je prepun, no stala je pred kamere Jutarnjeg i otkrila dio jutarnje rutine koja podrazumijeva šetnju u Maksimiru i kupovinu na tržnici Kvatrić.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:09