ORGANIZIRANI KRIMINAL

Velika akcija njemačke policije: Lov na arapske i čečenske bande, pogledajte racije u Berlinu

Berlinska policija sprovela je niz racija na dvadeset lokacija u lovu na članove bandi koje se sumnjiči i za pljačke muzeja
 Odd Andersen/Afp/Profimedia

Berlinska je policija na više od dvadeset različitih lokacija u gradu sprovela racije u sklopu istraga organizirane kriminalne aktivnosti. Uhićene su dvije osobe osumnjičene za trgovinu oružjem i drogom, a u pretresima je oduzeta imovina povezana s kriminalom.

Pogledajte racije diljem Berlina

Racije su trajale šest sati, a započele su u četvrtak ujutro. U njima je sudjelovalo više od stotinu specijalaca, a u samim istragama sudjeluje petstotinjak službenika.

Iako se racije usko vežu za trgovinu oružjem i drogom, na valu eskalacije nasilja iz studenog prošle godine, istražuju se i moćne bande podzemlja arapskog i čečenskog porijekla, pojasnila je policija u jednom od tvitova.

Bolji poznavatelji podzemnih obračuna smatraju kako je glavni cilj policije bio locirati sumnjivce povezane sa zloglasnom bandom arapskog porijekla, "Remmo".

Nekoliko je članova te bande pritvoreno koncem prošle godine zbog sumnje u umiješanost u pljačke muzeja u Berlinu i Dresdenu.

Iz berlinskog su muzeja otuđili zlatne kovanice težine stotinu kilograma, dok su iz muzeja "Zelena riznica" u Dresdenu otuđili dragulje.

Istrage se nastavljaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:27