HUMANITARNA AKCIJA

Udruga Cro Unum dopremila tri kamiona s hranom i opremom u Glinu, susreli se s unesrećenima

Akciju pod nazivom „Srcem za Petrinju i Glinu“ pokrenuo je predsjednik Cro Unum-a prof.dr. Dragan Primorac
Janez Lenarčić, Davor Božinović i Dragan Primorac
 Cro Unum

Članovi hrvatske humanitarne udruge Cro Unum danas su u Glinu dopremili tri kamiona s hranom i opremom, izvijestili su u srijedu iz te udruge.

Akciju pod nazivom „Srcem za Petrinju i Glinu“ pokrenuo je predsjednik Cro Unum-a prof.dr. Dragan Primorac, a u akciji uz prof. Primorca sudjelovali su brojne osobe iz javnog života Hrvatske među kojima su Franjo Arapović, Stojko Vranković, Zoran Primorac, Mirko Filipović, Davor Šuker, Slavko Goluža, Veljko Mršić, Perica Bukić, Bruno Kovačević, Josip Šimunić, Dalibor Bagarić, Dino Rađa, Bruno Kovačević, Vedran Mlikota, Dražen Zečić kao i mnogi drugi. Član udruge bio je i pokojni Damir Mihanović Čubi.

U delegaciji Cro Unum-a bilo je i vodstvo Dječje bolnice Srebrenjak predvođeno ravnateljem dr. Ivom Dumićem Čulom koje je ponudilo smještaj djeci čiji su domovi oštećeni u potresu, doc.dr. Dario Rahelić, ravnatelj Klinike „Vuk Vrhovec“ te dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, doc.dr. Saša Missoni, ravnatelj Instituta za antropologiju i drugi.

image
Članovi udruge Cro Unum
Cro Unum

Potporu akciji su pružili Specijalna bolnica Sv. Katarina, Poliklinika Vaš pregled, te tvrtke Stridon Promet, Redox, Primaco, Last Minute i Bilić-Erić Security, odvjetnički ured Marko Višić, odvjetnički ured Primorac i partneri.

image
Prizor s potresom pogođenih područja
Cro Unum

Članovi Cro Unuma susreli su se brojnim članovima obitelji kojima su domovi uništeni, a u Petrinji prof. Primorac i delegacija udruge Cro Unum susreli su se Povjerenikom EK za upravljanje kriznim situacijama Janez Lenarčičem, potpredsjednikom Vlade Davorom Božinovićem i glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom.

image
Janez Lenarčić, Davor Božinović i Dragan Primorac
Cro Unum

Hrvatska humanitarna udruga Cro Unum, u Hrvatskoj je do sada organizirala brojne humanitarne događaje poput „Srcem za Split i Dalmaciju“ s ciljem pomoći vatrogascima, „Srcem za djecu“ s ciljem nabave opreme za Kliniku za dječje bolesti KBC Split, „Hrvatsko srce za Knin“ kako bi pomogli osobama s poteškoćama i brojne druge. Nedavno u suradnji s društvom Jadranka d.d. Cro Unum je osigurao donaciju tri mobilna Rtg uređaja i višeslojni CT uređaj kao pomoć u borbi protiv Covid-19.

image
Članovi udruge Cro Unum (arhivska fotografija)
Cro Unum
image
Članovi udruge Cro Unum (arhivska fotografija)
Cro Unum
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 05:16