SPEKTAKL NA HTV-U

Trijumf Jarka i Šprajca uz kraj svečane dodjele Zlatnog studija koja će se još dugo pamtiti

Završena je peta po redu svečana dodjela najveće medijske nagrade, a ovo su dobitnici!

Zlatni studio 2022.

 Cropix

Spektaklom i glamurom u najvećem studiju HRT-a "Anton Marti" u petak navečer dodijeljene su najveće i najprestižnije medijske nagrade u zemlji Zlatni Studio, koji je održan u svom jubilarnom petom izdanju. Bila je to večer za pamćenje koju je svojim hitom "Ja još uvijek imam istu želju" otvorila Nina Badrić.

Već od 18 sati na HRT su počele pristizati najveće hrvatske zvijezde. Sve su htjele zablistati za ovu jedinstvenu priliku. Bila je to prava revija najljepših večernjih toaleta, a ni muškarci nisu zaostajali u svojim modnim odabirima. Kako je rečeno u prijenosu, bilo je to kao na prestižnom Cannesu.

Ovu veliku TV manifestaciju, o kojoj se uvijek danima priča, vodila je omiljena Danijela Trbović i sve začinila svojim prepoznatljivim stilom i humorom, a u svakoj kategoriji kao suvoditelji pridružili su joj se neka od najznačajnijih imena iz nominiranih kategorija. Ono što je važno istaknuti jest da je Zlatni Studio jedinstvena medijska nagrada u Hrvatskoj i uistinu je odraz kvalitete i popularnosti jer dobitnike bira publika, koji su svoje glasove ove godine poslali u rekordnom broju. Zato s punim pravom kažemo da "Najbolji biraju najbolje".

Prva kategorija bio je film gdje se na pozornicu Danijeli pridružilo Momčilo Otašević, a za najbolju filmsku glumicu nagradu je osvojila Anja Šovagović Despot.

- Hvala kolegama, hvala Vanji Ćirić, hvala svim kolegama bila je teška konkurencija - kazala je, te poslala pozdrave redatelja filma "Plavi cvijet" Zrinka Ogreste.

image

Anja Šovagović Despot

Damir Krajac/Cropix

U kategoriji najboljeg filmskog glumca nagrađen je Rene Bitorajac (za film " A bili smo vam dobri") koji se na dodjelu javio videolinkom i obećao osobno doći po nagradu, zahvalivši svima koji su mu dodijelili svoj glas.

Film godine je "Murina" Antonete Alamat Kusijanović koja je istim uratkom osvojila žiri i publiku u Cannesu

Uslijedio je glazbeni broj grupe Cambi s pjesmom "Zaljubljen" koja je ujedno i nominirana za hit godine. U kategoriji radio dodijeljene su nagrade najboljim radijskim postajama i voditeljima, a zajedno s Danielom Zlatni je Studio za najbolji glas i radijsku postaju uručio kao suvoditelj legendarni Vojo Šiljak.

- Jedan od nominiranih rekao je da je ovo susret mladosti i iskustva - kazao je.

Rijeka je ovom prilikom trijumfirala, pa je prestižnu nagradu dobio riječki voditelj Mario Battifiaca, poznat i po svojoj ulozi u komičarskom showu "Bijele udovice", koji se nije suzdržao da i prilikom preuzimanja nagrade nasmije publiku i gledatelje. Radijska postaja godine je, prema mišljenju čitatelja Studija, Radio Rijeka.

- Hvala na nagradama, bit će se divno vratiti u Rijeku nakon ove svečanosti, kazali su predstavnici nagrađenog radija.

Pred dodjelu kazališnih nagrada publiku su u glazbenom broju "Keep jazz alive" zabavili mladi glazbenici "Jazz camp Croatia", s Muzičke akademije u Grazu. Suvoditelj je ovdje bio poznati glumac Enes Vejzović. Prvo je uslijedila nagrada za novo lice u kazalištu koju je osvojio Toma Medvešek. Istaknuto je da je Zlatni Studio stvorio desetke novih lica u hrvatskom glumištu. Medvešek je nagradu dobio za ulogu uz predstavi "Ti si prvi hrabar".

Najbolja ženska kazališna glumica je Lucija Šerbedžija za ulogu u predstavi "Ja sam ona koja nisam".

- Hvala čitateljima koji su glasali za mene, hvala svima koji su pomogli u stvaranju uloge Katarine, ovu nagradu dijelim s vama jer vi to zaslužujete.

Najboljim muškim kazališnim glumcem proglašen je Filip Nola, također za svoj udio u predstavi "Ja sam ona koja nisam".

A da je apsolutno oduševljenje i glumcima i radnjom bilo opravdano pokazalo se i kada je Zlatni Studio za najbolju predstavu otišao ekipi "Ja sam ona koja nisam" istaknutog redatelja Paola Magellija.

Zabavnim glazbenim brojem u kojem su se u ulozi slavnih Bee Geesa okušali Alen Đuras, Filip Rudan i Matija Cvek, a napadno ih, uz pomoć Mirka Fodora, zamijenile Indira Levak, Žanamari Perčić i Lidija Bačić s "Ti si genije", na oduševljenje publike krenula je dodjela televizijskih nagrada.

Ana Brdarić i Marija Miholjek, koje svakodnevno donose vijesti iz zemlje i svijeta pridružile su se Danijeli i uručile Zlatni Studio za TV reality, a najboljim je proglašen "Masterchef" NoveTV.

- Hvala svim čitateljima i produkciji, ljudima koji su radili na setu, bez vas ovaj show ne bi bio što jest, a hvala i našim obiteljima što su nas trpjele - poručili su.

Najboljom TV zabavom proglašen je kviz Potjera HRT-a. Urednik Igor Grković je rekao da je kviz u eteru već deset godina, te se zahvalio žiriju i gledateljima koji su za njih glasali, a HRT je slavio i u kategoriji najbolje TV serije za koju je Zlatni Studio dobio "Crno bijeli Svijet". Preuzeo ju je omiljeni "Žungul", Slavko Sobin te Jelena Miholjević.

Rekordni, već četvrti Zlatni Studio u nizu, u kategoriji TV novinara osvojio je novinar RTL-a Andrija Jarak koji je nedavno prešao na tu televiziju s Nove TV. Zahvalio se čitateljima i gledateljima te sve pozvao da gledaju njegovu novu emisiju, o kojoj nije otkrio detalje.

image

Andrija Jarak

Damir Krajac/Cropix

Za najbolju TV emisiju Zlatni studio dobila je po drugi put informativna emisija RTL Direkt, a nagradu je preuzela urednica i voditeljica Mojmira Pastorčić, a na sceni joj se pridružio i Zoran Šprajc koji je "na idućih sedam godina" tom prigodom predao palicu upravo Mojmiri, a nakon toga iznova preuzeo Zlatni Studio za voditelja godine.

- Dolazi vrijeme Mojmire, a ja ću se malo povući. Imam četiri Zlatna studija, meni je dovoljno, rekao je između ostalog Šprajc koji se teško dao s pozornice.

image

Mojmira Pastorčić i Zoran Šprajc

Damir Krajac/Cropix

Delirij oduševljenja, kako priliči glazbenoj legendi Miši Kovaču uslijedio je u glazbenom broju koji slavi njegov lik i djelo. Ako me ostaviš Nikoga nisam volio tako i Malo mi je jedan život s tobom otpjevali su Alen Nižetić i Giuliano, a sve je zaokružila Mišina kćer Ivana Kovač pjesmom "Ti si pjesma moje duše", dok su zajedno izveli pjesmu "Pjevaj, legendo".

Bio je to izvrstan uvod u kategoriju glazbe gdje se na pozornici Danijeli pridružila Severina. Objavila je dobitnika za "novo lice na glazbenoj sceni", nagradu koju je ove godine osvojila Lorena. Pjesmom godine proglašena je "Poljubi me za kraj " dubrovačke grupe Silente koja se, zbog koronavirusa, morala javiti putem videa.

image

Lorena

Damir Krajac/Cropix

U programu koji je trajao punih 100 minuta, po prvi puta su uživo dodijeljene nagrade u svih 19 kategorija, Šest jedinstvenih zabavnih glazbenih brojeva, za koje je kao i svih prijašnjih godina zaslužan glazbeni producent i aranžer Ante Gelo, oduševilo je publiku u studiju, kao i gledatelje pred ekranima.

Posebno emotivan bio je glazbeni broj, hommage za iznenada preminulog Akija Rahimovskog koji je započeo snimkom njegova glasa i pjesmom "Jesen u meni", a nastavile su njegovu pjesmu "Kao ti" pjevati Albina, Zsa Zsa i Vjeko, što je publika popratila velikim pljeskom.

Pjevačem godine proglašen je omiljeni splitski kantautor Zlatan Stipišić Gibonni, koji se također javio videovezom i poručio da svima želi puno ljubavi i sreće, a pjevačica godine je Nina Badrić. To je njen drugi Zlatni studio.

image

Nina Badrić

Damir Krajac/Cropix

- Mislila sam da će nagrada doći u ruke mlađim kolegicama, ali ne damo se još. Hvala publici - rekla je Nina.

Posljednji Zlatni studio pete dodjele bio je za životno djelo, a predao ga je autoru najizvođenijeg hrvatskog mjuzikla "Jalta, Jalta" Alfiju Kabilju glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić.

image

Danijela Trbović, Goran Ogurlić

Damir Krajac/Cropix

A i završni glazbeni broj bio je posvećen "Jalti", koja ove godine slavi pedesetu godišnjicu od prve izvedbe. Kroz retrospektivu prošlosti, sadašnjosti i budućnosti izvedena je najprepoznatljivija i nezaboravna pjesma iz mjuzikla "Neka cijeli ovaj svijet".


TEKSTUALNI PRIJENOS UŽIVO

<<< NOVO 21.34 Time su dodijeljeni svi Zlatni studiji osim - jednog. Glavni urednik Jutarnjeg lista, Goran Ogurlić, pridružio se Danijeli na pozornici te obilježio pola stoljeća od nastanka najuspješnijeg hrvatskog mjuzikla "Jalta, Jalta", čija je praizvedba održana 28. prosinca 1971. godine u zagrebačkom kazalištu Komedija. Goran Ogurlić dodijelio je Zlatni studio povodom 50. jubileja "Jalte" Alfiju Kabilju. Program završava sjećanjem na prvu izvedbu "Jalte" i izvedbom 'Neka cijeli ovaj svijet'.

image

Goran Ogurlić

Damir Krajac/Cropix
image

završnica posvećena 50. godišnjici najizvođenijeg hrvatskog mjuzikla - Jalta, Jalta

Damir Krajac/Cropix
image

Jalta, Jalta

Damir Krajac/Cropix
image

Jalta, Jalta

Damir Krajac/Cropix

<<< 21.33 U kategoriji najbolje pjevačice nominirane su Albina, Nina Badrić i Zsa Zsa. Zlatni studio za najbolju pjevačicu osvojila je Nina Badrić.

image

najbolja pjevačica Nina Badrić

Damir Krajac/Cropix

<<< 21.30 U kategoriji najboljeg pjevača nominirani su Matija Cvek, Zlatan Stipišić Gibonni i Željko Bebek, a Zlatni studio osvojio je Zlatan Stipišić Gibonni.


<<< 21.22 U kategoriji najbolje pjesme nominirane su: "Zaljubljen" Cambija, "Ja još uvijek imam istu želju" Nine Badrić te "Poljubi me za kraj" grupe Silente. Zlatni studio za najbolju pjesmu dobiva grupa Silente i pjesma 'Poljubi me za kraj'. Slijedi posveta nedavno preminulom legendarnom pjevaču Parnog valjka, Akiju Rahimovskom.

image

Silente - najbolja pjesma

Damir Krajac/Cropix

<<< 21.21 U kategoriji najboljeg novog lica na glazbenoj sceni nominirani su Albina, Lorena i Vjeko. Zlatni studio osvaja Lorena.

image

Lorena, novo lice na glazbenoj sceni

Damir Krajac/Cropix

<<< 21.18 Posljednje večeras, na redu su nagrade za najbolja ostvarenja s područja glazbe. Danijeli Trbović na pozornici se pridružila jedna od naših najuspješnijih pjevačica Severina, dobitnica Zlatnog studija 2020. za koncert godine.

image

Danijela Trbović, Severina

Damir Krajac/Cropix

<<< 21.12 U kategoriji najboljeg TV voditelja/voditeljice nominirani su: Doris Pinčić (HTV), Mojmira Pastorčić (RTL) i Zoran Šprajc (RTL), a Zlatni studio osvojio je Zoran Šprajc kojemu je ovo treći kipić.

image

Zoran Šprajc

Damir Krajac/Cropix

Time su dodijeljene sve nagrade s područja televizije, a slijedi nastup posvećen jednome od najvećih, Mati Miši Kovaču koji će izvesti Alen Nižetić, Giuliano i Ivana Kovač.


<<< 21.06 U kategoriji najbolje TV emisije nominirane su: "More" (HTV), "Provjereno" (Nova TV) i "RTL Direkt" (RTL). Zlatni studio osvojila je emisija "RTL Direkt" (RTL).

image

najbolja TV emisija - RTL Direkt. Zoran Šprajc, Mojmira Pastorčić

Damir Krajac/Cropix

<<< 21.03 U kategoriji najboljeg TV novinara nominirani su Andrija Jarak (Nova TV), Danka Derifaj (RTL) i Goran Milić (HTV), a Zlatni studio osvaja Andrija Jarak (Nova TV), kojemu je ovo rekordni četvrti Zlatni studio.

image

Andrija Jarak, najboji TV novinar

Damir Krajac/Cropix
image

Andrija Jarak

Damir Krajac/Cropix
image

Andrija Jarak, najboji TV novinar

Damir Krajac/Cropix

<<< 21.02 U kategoriji najbolje domaće TV serije nominirane su: "Crno-bijeli svijet" (HTV), "Dar Mar" (Nova TV), "Dnevnik velikog Perice" (HTV). Zlatni studio osvaja "Crno-bijeli svijet" (HTV).

image

Crno - bijeli svijet

Damir Krajac/Cropix

<<< 20.58 U kategoriji najbolje TV zabave nominirane su tri HTV-ove perjanice: "Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac", "Potjera" i "Volim Hrvatsku", a Zlatni studio osvaja "Potjera".


<<< 20.56 Prva kategorija koju će nam otkriti je najbolji reality show. Nominirani su 'Masterchef' Nove TV, 'Supertalent' Nove TV i 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' RTL televizije. Zlatni studio za najbolji reality show osvojio je Masterchef Nove TV.

image

NOVA TV, Masterchef žiri: Damir Tomljanović, Stjepan Vukadin, Melkior Bašić

Ranko Suvar/Cropix
image

Marija Miholjek, Ana Brdarić Boljat, Danijela Trbović

Damir Krajac/Cropix

<<< 20.55 Na redu su nagrade za najbolja ostvarenja s područja televizije. Na pozornici su se Danijeli Trbović pridružile Ana Brdarić Boljat s RTL televizije te Marija Miholjek s Nove TV.


<<< 20.49 Na pozornicu su stigli Mirko Fodor u društvu Žanamari, Indire Levak i Lidije Bačić. Djevoke su zapjevale na pozornici pjesmu 'Ti si genije'.

image

Lidija Bačić, Mirko Fodor, Indira Levak, Žanamari Perčić

Damir Krajac/Cropix
image

Lidija Bačić, Indira Levak, Žanamari Perčić

Damir Krajac/Cropix

<<< 20.43 U kategoriji najbolje kazališne predstave nominirane su "Ja sam ona koja nisam" kazališta ZeKaeM i Paola Magellija, "Kukci... zaustavljena priča" HNK SPlit Saše Anočića te "U agoniji" Ivice Buljana i HNK Zagreb. Najbolja predstava je "Ja sam ona koja nisam" kazališta ZeKaeM i Paola Magellija.

image

Ja sam ona koja nisam, Paolo Magelli

Damir Krajac/Cropix

<<< 20.42 Nakon dama, na red su došli i nominirani u kategoriji najbolje muške kazališne uloge: Živko Anočić za ulogu Katuriana u predstavi „Čovjek Jastuk“ GDK Gavella, Goran Grgić za ulogu Konrada u predstavi „Kad svijeće dogore“ HNK Zagreb i Teatra Erato te Filip Nola za ulogu Susjeda u predstavi „Ja sam ona koja nisam“ kazališta ZeKaeM. Zlatni studio osvojio je Filip Nola!

image

Filip Nola

Damir Krajac/Cropix

<<< 20.40 U kategoriji najbolje ženske kazališne uloge nominirane su Linda Begonja za ulogu Frosine u predstavi „Škrtac“ Satiričkog kazališta Kerempuh, Anđela Ramljak za ulogu Nikoline u predstavi „Ja sam ona koja nisam“ kazališta ZeKaeM te Lucija Šerbedžija za ulogu Katarine i Ruže u predstavi „Ja sam ona koja nisam“ kazališta ZeKaeM. Pobjednica je Lucija Šerbedžija!

image

Lucija Šerbedžija

Damir Krajac/Cropix

<<< 20.39 Sljedeće nagrade bit će dodijeljene za najbolja ostvarenja iz područja kazališta, a Danijeli se na pozornici pridružio poznati kazališni, televizijski i filmski glumac Enes Vejzović.

image

Enes Vejzović, Danijela Trbović

Damir Krajac/Cropix

Za najbolje novo lice u kazalištu i na filmu nominirani su Tea Harčević za ulogu Veronike u filmu „Plavi cvijet“, Toma Medvešek za ulogu Dode u predstavi „Ti si prvi hrabar“ KunstTeatra i Umjetničke organizacije Punctum te Dea Presečki za naslovnu ulogu u predstavi „Matijaš Grabancijaš Dijak“ HNK Varaždin. Zlatni studio osvojio je Toma Medvešek!

image

Toma Medvešek

Damir Krajac/Cropix

<<< 20.32 Za najbolju radijsku postaju nominirani su narodni, Radio Rijeka i Radio Dalmacija, a nagrada je pripala radiju Rijeka.


<<< 20.29 Za najbolji radijski glas nominirani su Mario Lipovšek Battifiaca (Radio Istra), Robert Ferlin (Radio Rijeka) i Tatjana Jurić (narodni), a nagrada Zlatni studio pripala je Mariju Lipovšeku Battifiaci.

image

Mario Lipovšek Battifiaca, najbolji radijski glas

Damir Krajac/Cropix

<<< 20.27 Sljedeće nagrade dodijelit će se za najveća dostignuća na području radija, a Danijeli Trbović pridružio se na pozornici Vojo Šiljak, koji je svoju karijeru na radiju započeo prije pola stoljeća.

image

Danijela Trbović, Vojo Šiljak

Damir Krajac/Cropix

<<< 20.21 Posljednja filmska kategorija je ona za najbolji film. Među nominiranima su 'Murina' redateljice Antonete Alamat Kusijanović, 'Plavi cvijet' redatelja Zrinka Ogreste te 'Zbornica' redateljice Sonje Tarokić. Zlatni studio za najbolji film pripao je filmu 'Murina' redateljice Antonete Alamat Kusijanović. Slijedi nastup grupe Cambi.

image

najbolji igrani film Murina, nagradu preuzela Gracija Filipović

Damir Krajac/Cropix

<<< 20.19 Nakon poznatih dama, Daniela i Momčilo najavljuju nominirane u kategoriji najboljeg filmskog glumca. Čitatelji Studija najviše su glasova dodijelili trojici glumaca: Leonu Lučevu za ulogu u filmu 'Murina', Reneu Bitorajcu za ulogu u filmu 'A bili smo vam dobri' te Stojanu Matavulju za ulogu u filmu 'Zbornica'. Zlatni studio u kategoriji najboljeg filmskog glumca pripao je Reneu Bitorajcu!


<<< 20.14 Voditeljica Daniela Trbović pozdravila je okupljene i najavila suvoditelja Momčila Otaševića, s kojim će proglasiti dobitnike u filmskoj kategoriji. Prve na redu su nominirane u kategoriji najbolje filmske glumice. Nominirane su Anja Šovagović Despot za ulogu u filmu 'Plavi cvijet', Gracija Filipović za ulogu u filmu 'Murina' te Marina Redžepović za ulogu u filmu 'Zbornica'. Pobjednica je Anja Šovagović Despot.

image

Anja Šovagović Despot

Damir Krajac/Cropix
image

Danijela Trbović, Momcilo Otašević

Damir Krajac/Cropix

<<< 20.10 Počela je peta, jubilarna svečana dodjela najveće medijske nagrade Zlatni studio! U dvorani 'Anton Marti' HTV-a sve je spremno za večerašnji spektakl, koji započinje nastupom pjevačice Nine Badrić i njezinom pjesmom 'Ja još uvijek imam istu želju'.

image

Publika na dodjeli Zlatnog studija

Srdjan Vrancic/Cropix

<<< 19.40 Poznate zvijezde počele su pristizati na dodjelu najveće medijske nagrade Zlatni studio.

"Meni je ova nominacija već veliko priznanje i čast mi je biti među ovim ljudima. Ako dobijem nagradu, bit će to za mene još jedno veliko priznanje. Ali svakako ću se potruditi da večeras uživam ovdje. Baš me zanima hoće li moji favoriti osvojiti nagrade", rekla je dobro raspoložena pjevačica Albina.

"U redu je da dobije Tatjana Jurić ili ja. Andrija Jarak je dobio triput, ja želim biti bolji. Manjine, albino i to", našalio se Mario Lipovšek Battifiaca, koji je nominiran u radijskoj kategoriji s Tatjanom Jurić i Robertom Ferlinom.

image

Severina, Doris Pinčić i Mario Lipovšek

Srdjan Vrancic/Cropix

"Sve je savršeno, super su organizirali i sve lijepo teče. Meni se jako sviđaju svi nominirani pa ne znam tko će pobijediti. Svi su krasni i nominirani u kategoriji glazbe lijepo pjevaju", rekla je pjevačica Severina prije početka dodjele nagrada Zlatni studio.

"Vidjet ćemo što će biti. Mislim da će Šprajc pobijediti, a on misli da ću ja pobijediti tako da ćemo vidjeti. Iskreno, ne znam zašto nas ljudi stalno nominiraju, ali mi je drago da nas gledaju i nominiraju", rekla je Mojmira Pastorčić.

"Nominiran sam s Gibonnijem i Željkom Bebekom. Meni to i dalje zvuči kao da su se oni malo zeznuli, ali vidjet ćemo. Prošla godina mi je bila sjajna što se tiče karijere. Koncerti i albumi su bili predivni. Nedavno sam izdao singl i sada isto razvaljuje", rekao je pjevač Matija Cvek.


Uskoro počinje peta jubilarna dodjela najveće medijske nagrade Zlatni studio! Prijenos svečane dodjele uživo možete pratiti od 20.05 sati na prvom programu HTV-a, a uskoro će biti objavljeni dobitnici u svih 19 kategorija koji će primiti prestižne kipiće Zlatnog studija.

Zlatni studio ponosno nosi ime najdugovječnijeg televizijskog tjednika na ovim prostorima, prvi put tiskanog 3. travnja davne 1964. godine. Uz moto „Najbolji biraju najbolje“, ova nagrada kombinirano je priznanje struke i publike kojim Studio nagrađuje rad i trud domaćih kreativaca koji su obilježili proteklu godinu.

Nakon više od 800.000 glasova koji su pristigli putem kupona objavljenih u tjedniku Studio te online glasova na portalu jutarnji.hr, završilo je glasanje za pobjednike najveće medijske nagrade u zemlji, a sada slijedi svečano proglašenje pobjednika po kategorijama.

image

Zlatni studio

Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:28