HEROJSKI ČIN

Srbija i Australija oplakuju tatu heroja koji se utopio kod Adelaidea: ‘Dao je život za svoju curicu‘

Sve se odigralo na jugu Australije, na plaži u Adelaideu, a prema izjavama svjedoka, djevojčica se nalazila u čamcu za napuhavanje

Plaža u Adelaideu na kojoj se dogodila tragedija

 Screenshot ABC News/YouTube

Jug Australije, ali i Srbija oplakuju 49-godišnjeg Branka Radulovića koji je poginuo dok je spašavao svoje šestogodišnje dijete nakon što su je valovi odnijeli daleko od obale, piše RTL.

Sve se odigralo na jugu Australije, na plaži u Adelaideu, a prema izjavama svjedoka, djevojčica se nalazila u čamcu za napuhavanje, ali su je valovi i snažan vjetar odnijeli na pučinu.

"Kada sam uspio da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo tijelo isplivalo i to je bio trenutak kad sam ga uhvatio za hlače i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode", kaže Michael Napper, 70-godišnjak koji se u tom trenutku zatekao na plaži, nakon što je vidio Radulovića kako ulazi u vodu te krenuo za njim.

Nažalost, ispostavilo se prekasno. Kada su izvučeni iz vode, Radulović je bio bez svijesti. "Mislim da sam ranije mogao da stignem do njih i žao mi je što nisam", objašnjava Napper.

Daniel Willets, spasilac na plaži kaže da su u posljednjih mjesec i pol dogodila četiri utapljanja, te pozvao ljude da ne nose igračke za bazen na plažu.

Prijatelji i obitelj opraštaju se od herojskog oca, koji je život dao za svoju kćerku.

"Umro je herojskom smrću, spašavajući svoju Laru iz mora”, “Šokirani smo, ali znamo koliko je volio svoju omiljenu djevojčicu i da ne postoji nešto što ne bi uradio za nju”, “Dao si život za nju i time pokazao za što si živio”, samo su neke od poruka upućene nesretnom Branku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:37