DVA DANA NAKON PROVALE

Severina se pojavila u Dubrovniku na izložbi Dimitrija Popovića kojem je pozirala kao Marija Magdalena

Prije desetak godina pjevačica je bila Saloma, a u novom je ciklusu Dimitrija Popovića utjelovila biblijsku grešnicu
Severina
 Bozo Radic/Cropix

Samo dva dana nakon što su joj pljačkaši upali u zagrebački stan, vezali kućnu pomoćnicu i ukrali nakit, Severina se pojavila u Dubrovniku gdje je prisustvovala otvorenju izložbe pod nazivom "One" su ovdje autora Dimitrija Popovića i Marka Vrdoljaka, koja govori o pravim i mitskim ženama, piše Slobodna Dalmacija.

Dobro raspoložena, spremno se fotografirala u bijelom kombinezonu, pozdravljala je kolege i odgovarala na novinarska pitanja.

Prije desetak godina pjevačica je bila Saloma, a u novom je ciklusu Dimitrija Popovića utjelovila biblijsku grešnicu Mariju Magdalenu, što joj je bila velika želja.

image
Severina i Dimitrije Popović
Bozo Radic/Cropix

- Dimitrije i ja nismo se mogli izbjeći, to je tako. Fascinirana sam ljudima koji prenose život na platno, njegov Krist na križu je za mene reinkarnacija Da Vincija, to je moj osobni dojam. A Marija Magdalena u mom portretu od koje ja nisam smjela vidjeti nijednu sliku je nešto meni osobno posebno. Davno sam vidjela kako je netko portretirao Terezu i promislila: Bože hoće li mene netko nekad ovako portretirati? Ma za mene je to poput poziva Mani Gotovac u kazalište, to su vam oni snovi koje nikome ne govorite. A sve sto sam od djetinjstva željela mi se ostvarilo, rekla je Severina za Dubrovački vjesnik.

image
Marko Vrdoljak, Maja Bajamić, Mia Dimšić, Severina, Mia Begović, Matija Vuica, Dimitrije Popović
Bozo Radic/Cropix

Osim Severine dio izložbe One su ovdje još je dvadeset poznatih Hrvatica: Nina Badrić, Mia Begović, Zrinka Cvitešić, Nika Fleiss, Tereza Kesovija, Zdenka Kovačiček, Anđa Marić, Sandra Perković, Alma Prica, Ana Rucner, Jelena Veljača, Ana Vidović, Alka Vuica, Matija Vuica, Vanda Winter, Tihana Harapin Zalepugin, Gina Damjanić, Mia Dimšić, Franka Batelić i Maja Bajamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:32