KILOMETARSKE KOLONE

Putnik koji je zapeo u gužvi: ‘Više od sat vremena vozim se od naplatnih kućica do ovdje‘

Iza 18 sati gužva na zagrebačkoj obilaznici se raščistila i krenuo je uobičajen tok prometa
Gužve na zagrebačkoj obilaznici i pristupnim cestama
 Damir Krajac/Cropix

Poslijepodne je, 17 sati, a gužva koju je izazvalo ulegnuće mosta Sava tek se kreće razilaziti. Kolona vozila je i dalje duga, ali se barem pomiče. Većina putnika tek je krenula iz Samobora ili Svete Nedelje i voze se tek petnaestak minuta. Među njima nalazimo i one koji su na putu već satima.

- Vozim se od 15:55 od naplatnih kućica do ovdje. Pozdravite gradonačelnika!, dok stoji u gužvi viče nam i maše jedan od nesretnih putnika kojeg je zahvatila neplanirano duga vožnja.

image
Damir Krajac/Cropix

Kako je Hrvatski autoklub javio, promet je zatvoren zbog oštećenja na mostu Sava. Jutarnji je ranije doznao da su ophodari tvrtke Autoceste Zagreb-Macelj, koja upravlja obilaznicom, jutros na dijelu mosta Sava u smjeru Krapine uočili vibracije i da je dio mosta utonuo nekoliko centimetara.

Nadležne službe su utvrdile da je na jednom betonskom upornjaku pukao jedan čelični ležaj. Na njemu leži čelična konstrukcija mosta pa kako ne bi došlo do većih oštećenja, most je zatvoren za promet na dionici autoceste A2 od čvora Jankomir. Zato se formirala kolona na obilaznici A3 od Buzina prema Jankomiru koja je bila duga oko 12 kilometara.

image
Damir Krajac/Cropix

S ceste je sišao njemački par u kamperu. - Od benzinske postaje Petrol vozimo se oko sat i 40 minuta. Sad smo uzeli stanku za jelo i da nahranimo pse, kaže nam S. Peter u prolazu.

image
Peter iz Njemačke koji je zapeo u gužvi
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

Privremena regulacija odvijala se, kako je Ministarstvo prometa objavilo u priopćenju, jednom kolničkom trakom, ali dvosmjerno.

image
Damir Krajac/Cropix

Zamolili su sve korisnike koji putuju prema Zagrebu da ne koriste čvor Jankomir kao izlaz s autoceste, nego da koriste čvorove Lučko, Buzin ili Ivanja Reka.

image
Damir Krajac/Cropix

Kako su i najavili, iza 18 sati gužva se raščistila i krenuo je uobičajen tok prometa.

image
velike gužve na obilaznici i pristupnim cestama
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:23