SPEKTAKL NA PRISAVLJU

Posveta Balaševiću, hit Petra Graše... Poslušajte sve glazbene brojeve Zlatnog Studija!

Za atmosferu slavljeničke večeri bili su ključni glazbeni brojevi u kojima je sudjelovao impresivan broj glazbenika
Petar Grašo
 Damir Krajac/Cropix

U fokusu dodjele Zlatnog Studija, najveće medijske nagrade u Hrvatskoj, svakako je bilo napeto otvaranje omotnica i iščitavanje pobjednika koji su kući otišli s pobjedničkim statuama, no za 'štimung' ove slavljeničke večeri bili su ključni veličanstveni glazbeni brojevi.

Početak večeri fenomenalne zabave kao i same dodjele obilježio je Petar Grašo koji je za klavirom u romantičnoj atmosferi zapjevao svoj hit „Neće nas zauvik bit”.

Nakon dodjele nagrada u kategoriji filma pozornicu su zauzeli Marko Tolja, Zsa Zsa i Vanna, no ne zajedno već jedni nakon drugih.

image
Marko Tolja
Damir Krajac/Cropix
image
Zsa Zsa
Marko Todorov/Cropix
image
Vanna
Marko Todorov/Cropix

Njihovi su se hitovi „O tebi ovisan”, „Ova ljubav” i „Loš trenutak” pretapali u medleyju.

Zanimljivo, ove godine zbog epidemiološke situacije nisu svi glazbenici mogli biti na pozornici, no to nije nimalo utjecalo na raskoš izvedbi programa Zlatnog Studija.

image
Petar Grašo
Marko Todorov/Cropix

Bend od 10 glazbenika za vrijeme cijele dodjele bio je na pozornici pod budnim okom glazbenog producenta Ante Gele, a primjerice gudači i puhači te prateći vokali, ovisno o pojedinim glazbenim brojevima, pojavljivali su se i izmjenjivati na velikim LED ekranima u studiju.

image
Ante Gelo
Damir Krajac/Cropix

Nakon riječi prezentera i govore dobitnika u kategorijama televizije i radija uslijedila je pjesma.

image
Jasna Zlokić
Damir Krajac/Cropix

Na pozornicu koju je okruživao crveni tepih uspela se Jasna Zlokić, odnosno kako su je pak Davor Gobac i Vesna Pisarović najavili kada je odnijela pobjedu u kategoriji za najbolju pjevačicu s prekrasnom baladom „Potrošilo nas vrime” koju je snimila ove jeseni, nakon punih deset godina diskografske stanke.

Dodjelu nagrada u kategoriji glazbe otvorio je medley novih lica na glazbenoj sceni.

image
Nika Turković
Marko Todorov/Cropix
image
Josip Palameta
Marko Todorov/Cropix
image
Vinko Ćemeraš
Marko Todorov/Cropix
image
Jure Brkljača
Marko Todorov/Cropix

Među njima su bili Nika Turković, Josip Palameta, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić i Jure Brkljača koji su jedan za drugim izvodili isječke svojih singlova „Gledaj me”, „Rendezvous kod Antonije”, „Samo da ti si tu”, „Imuna na strah” te „Znao sam”.

Najveću pažnju privukla je svakako naša eurovizijska predstavnica koja se za razliku od urbanog stila s Dore, sada na Zlatnom Studiju pokazala u sasvim novom, vrlo otmjenom i ženstvenom svjetlu zablistavši u pripijenoj crnoj haljini do poda s visokim prorezom te masivnim remenom kojeg je krasila velika zlatna kopča sa Simboličnim slovom A.

image
Albina Grčić
Marko Todorov/Cropix

Nakon niza dodjela uslijedio je hommage svim velikanima koji su preminuli prošle godine poput Laze Goluže i Mire Furlan, ali i onima koji su nas napusliti i u 2021. godini, poput Đorđa Balaševića za kojim Hrvatska, kao i regija, još i danas tuguje.

image
Bend izvodi skladbu Rajka Dujmića
Marko Todorov/Cropix

Dok su LED ekranima promicali njihovi portreti u pozadini se čula skladba pokojnog Rajka Dujmića, „Pjevaju šume” koju u originalu inače izvode Novi Fosili.

Među posljednjim nastupima koji su izvedeni uživo na pozornici bio je onaj Massima Savića, koji je kući otišao s dva kipića Zlatnog Studija, za najbolju pjesmu i pjevača godine.

image
Massimo
Marko Todorov/Cropix

Na velebnoj pozornici u studiju 10, Massimo je izveo svoj hit „Mali krug velikih ljudi”.

Velika završnica Zlatnog Studija bio je nastup Gabi Novak na pozornici koju je u pozadini, na LED ekranima, kroz ranije snimljeni spot, pratilo 10 jednako moćnih pjevača Tereza Kesovija, Doris Dragović, Zorica Kondža, Josipa Lisac, Jasna Zlokić, Gibonni, Tomislav Mužek, Tedi Spalato, Petar Grašo i Marko Tolja.

image
Gabi Novak
Marko Todorov/Cropix

Izveli su čuvenu pjesmu autora Đorđa Novkovića i Arsena Dedića "Hrabri ljudi" koja je posvećena svim zdravstvenim djelatnicima Hrvatske.

Posebni je glazbeni spektakl ovog Zlatnog Studija bio projekt Lakestock.

image
Zlatni Studio
Jutarnji list
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:41