VEZA SAO PAULO - ZAGREB

Ovo su Brazilci koji su pali na Plesu s 3,5 kg kokaina, pogledajte snimke zapljene

Nije za isključiti da su dvije zapljene povezane te da su za krajnji cilj imale iste kupce
Uhićeni Brazilci
 Carinska Uprava

Carinski i policijski službenici u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman u posljednjih osam dana zaplijenili su 3,5 kilograma kokaina. U oba slučaja riječ je o državljanima Brazila.

Ove subote brazilski državljanin je s gotovo 2,5 kilograma kokaina sletio na zagrebački aerodrom. Opijate je stavio u osobnu prtljagu, točnije u šest bočica kozmetičkih proizvoda, u kojima je bilo više manjih vrećica s ukupno 1500 grama kokaina, a bile su to još i dvije vrećice bombona s 43 paketića 'teških' 927 grama. Prije tjedan dana 22-godišnja Brazilka na zagrebački aerodrom iz Brazila preko Portugala sletjela s kilogramom kokaina ušivenog u grudnjak.

image
Uhićena Brazilka
Carinska Uprava
image
Uhićena Brazilka
Carinska Uprava
image
Uhićena Brazilka
Carinska Uprava

Prema riječima sugovornika, u oba slučaja droga je pronađena kvalitetnim radom carinskih službenika, te analizom rizika bez prethodne dojave. Jutarnji list u posjedu je ekskluzivne video snimke i fotografija zapljene droge ove subote, ali i slučaja zapljene 2. srpnja.

Zagrebački kriminalisti sumnjaju da je 32-godišnji brazilski državljanin s ciljem daljnje preprodaje, početkom srpnja u Sao Paulu od nepoznatih osoba preuzeo avionske karte za Zagreb preko Pariza, ali i 1000 eura. Pretpostavlja se - nagrade.

image
Uhićeni Brazilac
Carinska Uprava
image
Uhićeni Brazilac
Carinska Uprava

Nedopuštene supstance otkrivene su kod njega tijekom nadzora na međunarodnom graničnom prijelazu nakon što je prekjučer sletio u Zagreb iz Pariza. Uhićen je i kazneno prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama velikogoričkom Općinskom državnom odvjetništvu nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku.

Nije za isključiti da su dvije zapljene povezane te da su za krajnji cilj imale iste kupce.

image
Carinska Uprava

Podsjetimo, u razgovoru pak s uhićenom dilericom koja je u ulozi mule doputovala u Zagreb, istražitelji su otkrili da je s ciljem daljnje preprodaje, a po dogovoru s jednom muškom osobom, 1. srpnja 2021. došla na aerodrom u Sao Paulo. Tamo ju je u sanitarnom čvoru u kanti za otpatke čekala torbica u kojoj su bile zrakoplovne karte na relaciji Sao Paulo-Lisabon-Zagreb.

image
Zapljena na Plesu
Carinska Uprava

U torbici je bio i novac te grudnjak s ušivenim kokainom, točnije 1080 grama. Navukla ga je na sebe i tako opremljena doputovala u Hrvatsku. Međutim, po dolasku na zagrebački aerodrom iz Lisabona pala je carinski pregled. Carinici su joj pronašli dva ušivena paketa koja su bila unutar plastičnih vrećica i potom oblijepljena platnenom samoljepljivom trakom.

image
Carinska Uprava

Preliminarnim vještačenjima praškaste materije bijele boje utvrđena je prisutnost kokaina nakon čega je uhićena. Tko ju je trebao dočekati u Zagrebu ili je samo trebala odjeću negdje odložiti po dogovoru, baš kao što ju je i preuzela u kanti za smeće na brazilskom aerodromu, još se utvrđuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 17:30